Sosyal Medyada En Hızlı Büyüyen Platform 'Instagram' - Haberler - indir.com

Sosyal Medyada En Hızlı Büyüyen Platform 'Instagram'

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok kullanılan fotoğraf paylaşım platformları arasında yer alan Instagram, GlobalWebIndex'in yayınladığı rapora göre geçmiş 6 aylık dönemde en hızlı büyüyen platform olarak lider konuma yükseldi.

Yayınlanan rapora göre geçtiğimiz 6 ay içinde yüzde 23 oranında hızlı bir büyümeye rağmen hala kullanıcı sayısı yönünden yetersiz kalan Instagram, bu konuda Facebook, Twitter, Google+ ve LinkedIn'den geride kalmış durumda. Kullanıcı sayısı en fazla olan Facebook, büyüme hızında düşüş yaşayanların başını çekmekle beraber Youtube ve Rus sosyal ağları Odnoklassniki ile Vkontakte de aynı şekilde düşüşte olan platformlar arasında bulunuyorlar.

Raporu incelediğimizde ilk popüler sosyal ağlardan olan MySpace'in kullanıcı sayısında en fazla düşüş yaşayan platform olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Kullanıcı sayısında yüzde 12'lik düşüş yaşayan MySpace'in aksine dünya üzerinde en popüler sosyal ağ konumunu koruyan Facebook, rapor için yapılan ve aşağıda da sonuçlarını görebileceğiniz anket veri raporuna göre ise kullanıcıların yüzde 80'inin Facebook'u kullandığını ve kullanıcılardan yüzde 50'sinin de aktif kullanıcı olduğu belirtiliyor.

Sosyal Platformlarda Küresel Penetrasyon

Ayrıca sosyal medya kullanım alışkanlıklarını coğrafi bölgelere göre de analiz eden GlobalWebIndex'in raporuna göre Facebook Kuzey Amerika bölgesinde en popüler platform olurken, Orta Doğu ve Afrika'da en popüler platformun Twitter olduğu belirtiliyor.

Raporlarda yer alan sosyal platformlara Android, iOS veya Windows Phone mobil cihazınızdan giriş yaparak kullanmak isterseniz aşağıdaki bağlantıları kullanarak dilediğiniz sosyal ağ uygulamasını cihazınıza ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz.





PAYLAŞ