Sosyal medyada AR reklamların önemi günden güne artacak - Haberler - indir.com

Sosyal medyada AR reklamların önemi günden güne artacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-13 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde pek çok teknoloji şirketinin çalışmalarıyla önem kazanan arttırılmış gerçeklik teknolojisi geleceğin teknolojileri arasında yer alıyor. 

Instagram, Snapchat gibi uygulamaların yanı sıra Apple ve Samsung gibi teknoloji devlerinin çalışmalarıyla da günden güne gelişen arttırılmış gerçeklik teknolojisi, sosyal medya uygulamaları başta olmak üzere teknolojinin birçok alanını yeniden şekillendirecek. Uygulamalarda son dönemlerde sık sık gördüğümüz AR reklamlar hem çok dikkat çekici, hem de ciddi bir kazanç kapısı olarak karşımıza çıkıyor. 

Facebook artırılmış gerçeklik kullanan reklamları kullanıma açacakFacebook artırılmış gerçeklik kullanan reklamları kullanıma açacak

Sosyal medyada henüz yeni önem kazanmaya başlayan AR teknolojisi ilerleyen yıllarda hayatımızın akıcı bir parçası haline gelecek. AR gözlüklerle birlikte bu alandaki uygulamalar da şekillenecek. Aynı zamanda marka bilinirliği ve tüketici katılımını arttırmanın da harika bir yolu olan AR teknolojisinin 2022 senesine kadar büyük bir gelişme kaydetmesi bekleniyor. 

AR (Arttırılmış gerçeklik) nedir?

Alanında uzman analistlere göre AR reklamlardan elde edilen kazançlar 2020 senesine kadar 13 milyar doların üzerine çıkacak. Bu döneme kadar yayınlanan tüm mobil reklamlarının gelirlerinin ise yüzde 12 oranında artması bekleniyor. Teknoloji devlerinin Ar-Ge stratejilerini yeni yeni geliştirmeye başladığı bu teknolojinin ilerleyen dönemlerde tüm sosyal medya alışkanlıklarını değiştirmesi ve sosyal medya şirketlerini de yeni stratejiler geliştirmeye mecbur bırakacak olması ön görülüyor. 

Markaların AR reklamlardaki üç temel hedefi ise; “Satış ve indirmeleri artırmak”, “Tüketici katılımını artırmak” ve “Marka bilinirliğini artırmak” olarak biliniyor.   


Artırılmış gerçeklik ile spor ayakkabı modellerini deneten uygulama: GOATArtırılmış gerçeklik ile spor ayakkabı modellerini deneten uygulama: GOAT
Samsung artırılmış gerçeklik gözlüğü ile ters köşe yaptıSamsung artırılmış gerçeklik gözlüğü ile ters köşe yaptı

PAYLAŞ