Sosyal medya yasası cezaları için son 1 hafta - Haberler - indir.com

Sosyal medya yasası cezaları için son 1 hafta

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-26 16:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren sosyal medya yasası ile birlikte Instagram, TikTok ve Facebook gibi büyük şirketlerin ülkemizde temsilci bulundurması zorunlu hale gelmişti. Sosyal medya yasası için şirketlere verilen süre 1 hafta sonra doluyor. Yasaya uymayanlar ise idari para cezası ile karşılaşacak.

Sosyal medya yasası cezaları için son 1 hafta

Tartışma konusu olan ve birçok kişi tarafından eleştirilen sosyal medya yasası Ekim ayının başında yürürlüğe girmişti. 7253 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” olarak isimlendirilen yasa sayesinde 1 milyon üzeri kullanıcıya sahip yabancı sosyal medya platformlarının ülkemizde temsilci bulundurma zorunluluğu olacak.

Instagram getirilen yaş sınırı ile gündemdeInstagram getirilen yaş sınırı ile gündemde

Bütün sosyal medya platformları 3 Kasım’da yapılacak olan ABD seçimlerini ve CHP tarafından Anayasa Mahkemesine edilen itirazın sonuçlanmasını beklemek istediklerini açıklamıştı. Ancak tarihler konusunda herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen sosyal medya platformlarına ilk etapta 10 milyon Türk Lirası idari para cezası kesilecek. Cezanın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde yükümlülük yerine getirilmediği takdirde sosyal medya platformları 30 milyon Türk Lirası ceza ile karşı karşıya gelecekler.

İkinci kez verilen ceza sonrasında yine 30 gün içerisinde yükümlülükler yerine getirilmezse Türkiye’de vergi veren gerçek ve tüzel kişilerin bu platformlara reklam vermesi yasaklanacak. Verilen cezalardan 3 ay sonrasında da yükümlülükler yerine getirilmediği takdirde BTK, sitelere erişim için sağlanan bant genişliğini daraltmak için sulh ceza hakimliğine müracaat edecek.



PAYLAŞ