Sosyal medya vergisi milyonlarca kullanıcıyı çevrimdışı yaptı! - Haberler - indir.com

Sosyal medya vergisi milyonlarca kullanıcıyı çevrimdışı yaptı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-19 20:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Uganda’da sosyal ağlara yönelik yeni vergilendirme sistemi, milyonlarca kullanıcını sistemden çıkmasına neden oldu. İşte detaylar. 

Whatsapp'ta Vergi Dönemi Resmen Başlıyor!

Yeni Zelanda'dan sosyal ağlara vergi sistemi! Dengeler değişebilir!Yeni Zelanda'dan sosyal ağlara vergi sistemi! Dengeler değişebilir!

Sosyal medya uygulamalarını kullanmak isteyen kullanıcılara yönelik vatandaşlarına vergi zorunluluğu getiren Uganda, yeni bir tartışmayı ateşledi. Facebook, Twitter, Snapchat, WhatsApp başta olmak üzere 60 farklı sosyal medya platformunu kapsayan bu karar gereği kullanıcıların her ay yaklaşık 8,70 TL gibi bir ücret ödemesi zorunlu tutuldu. Ülkedeki yüksek internet ücretlerine ek olarak sosyal medya uygulamalarına getiren bu vergi sistemi, kullanıcıların çevrimdışı kalmasına neden oldu.

Sosyal medya kullanıcı sayısında ciddi düşüş!

Temmuz 2018’de Uganda hükümeti tarafından yürürlüğe koyulan ve 200 Şilin ile ücretlendirilen sosyal medya vergisinde, temel hedefin internet altyapı ve hizmetlerinin geliştirilmesi adına kaynak toplamak olduğu belirtilmişti. Fakat hükümetin planları şu an için çok fazla hedefine ulaşmış değil. Zira uygulama ile birlikte milyonlarca kullanıcı sistemden çıkmaya başladı. Ülkede yayınlanan Uganda İletişim Komisyonu’nun raporunda kullanıcılarla ilgili detaylı veriler yayınlanırken, 2,5 milyon kullanıcının ilk aşama itibari ile sosyal medyayı bıraktığı görüldü. Şu anda ülke genelinde 13,58 milyon sosyal ağ kullanıcı bulunurken, bu rakamın 17 milyon civarında odluğu söyleniyordu. Üstelik yayınlanan raporda vergi ödeyenlerle ilgili detaylar da paylaşıldı. Şu anda aktif olarak sosyal ağ kullanan 13,58 milyon kişinin sadece yüzde 50,4’ü vergi ödüyor. Üstelik bu rakamlar giderek düşüş gösteriyor.

Ülkede büyük bir dikkat çeken raporda kullanıcı sayıları, vergi ödeyenler ve ödemeyenlerle ilgili detaylar paylaşılmış durumda.

Konuyla ilgili yapılan vatandaş araştırmalarında ise vatandaşların ifade özgürlüğünün kısıtlanması adına böyle bir uygulamaya gidildiği ön plana çıkıyor. Çoğu kullanıcı ise VPN’yi tercih ediyor.

Uganda'da artık sosyal medya vergisi ödenecek


İnternet reklamcılığına vergi geliyorİnternet reklamcılığına vergi geliyor

PAYLAŞ