Sosyal medya uzmanlığı için gerekenler - Haberler - indir.com

Sosyal medya uzmanlığı için gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-25 17:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Günümüzün en önemli iş alanlarından birisi olarak kabul gören sosyal medya uzmanlığı, bu işi yapmakta olan kişilerin pek çok özellik barındırması gerekiyor. Sizin için alanın uzmanlarının yaptığı açıklamaları ve altın değerindeki tavsiyeleri yazdık. İşte sahip olmanız gerek 7 özellik:

Sosyal medya platformları bir süredir hayatımızın tam ortasına yerleşmiş durumda. Öyle ki bazı yaş gruplarının televizyon ile ilişkisinin olmadığı bile biliniyor. Durum böyle olunca zaman geçirme aracı olarak en çok sosyal medya platformları rağbet görüyor. Sosyal medya bu kadar aktifken sosyal medya uzmanlığı gibi bir meslek olmaması da düşünülemezdi.  Sosyal medya uzmanlığı günümüzün ve yakın geleceğin en önemli mesleklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Peki, sosyal medya uzmanlığı nasıl yapılır? Bu alanda uzman olmak için yüksek beğeni alan sosyal medya paylaşımları yapmak yeterli olmuyor. Alanın kendi içinde son derece derin ve bilinmesi gereken noktaları var. Sizin için sosyal medya uzmanlığı konusunda kulağınıza küpe olacak püf noktalarını ve bir sosyal medya uzmanında olmazsa olmaz 7 özelliği anlattık.

Sosyal medya uzmanlığı için gerekenler

  • İyi bir metin yazarı olmak
  • Meraklı bir araştırmacı olmak
  • SEO bilgisine sahip olmak
  • Sosyal medya platformlarına hakim olmak
  • Müşteri ilişkilerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmek
  • Gelişmiş bir görsel zekaya sahip olmak
  • Hızlı kararları kolayca alabilmek

İyi bir metin yazarı olmak

Başarılı bir sosyal medya uzmanı olmak istiyorsanız eğer sahip olmanız gereken ilk özellik iyi bir metin yazarı olmak. Hangi sosyal medya platformunda paylaşımda bulunuyorsanız bulunun, takipçilerinizi etkileyecek nitelikte metinler olmalı. Bu noktada en önemli konu, takipçilerin okuyacakları metnin tam olarak istenileni anlatması ve kolay okunmasını sağlamaktır.

Meraklı bir araştırmacı olmak

Sosyal medya dünyası her geçen gün değişim yaşıyor ve bu değişimle birlikte gelişim sürecini sürdürüyor. Her günün gündemi birbirinden farklı konular olabilir. Hal böyle olunca bu alanda başarı sahibi olmak için bir diğer önemli kural da iyi bir araştırmacı olmak. Gündemi yakından takip etmek ve bu gündemin kaynağını bularak uyum sağlamak son derece önem arz ediyor. 

Bir diğer araştırma konusu da elbette ki ilgilendiğiniz alan olmalıdır. İyi bir sosyal medya uzmanı önce meraklı bir araştırmacı olmalı ve konusu ile ilgili detaylı araştırmalar yapmaktan kaçınmamalıdır.

SEO bilgisine sahip olmak

SEO bilgisine sahip olması gereken kişilerin daha çok internet sitelerine içerik üretimi gerçekleştiren editörler olması gerektiği düşünülür. Fakat son yıllarda bu durum bi hayli değişti. Sosyal medya içeriklerinin yalnızca popüler etiketlere sahip olması ya da göz alıcı olması yeterli seviyede olamıyor. Hootsuite tarafından yapılan incelemeler, SEO’nun sosyal medya stratejileri üzerinde büyük bir rol oynaması gerektiğini gösteriyor.

Çalışmış olduğunuz internet sitesinin trafiğini daha üst noktalara taşımak için iyi bir SEO bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Sosyal medya stratejinizi SEO temelli olarak oluşturduğunuz zaman oluşan fark anlaşılır nitelikte olacaktır.

Sosyal medya platformlarına hakim olmak

Sosyal medya platformlarına hakim olmak demek, bir platforma saatlerce zaman geçirmek anlamına gelmiyor. Platform hangi bütçe ile yaratılan reklama doğru sonucu veriyor, hangi saat aralığında yapılan paylaşımlar daha uygun netice sağlıyor, gündemde olan konular neler gibi soruların yanıtları sosyal medya uzmanlığı için son derce önemli konular.

Kitleler ile ilişkileri sağlıklı bir şekilde yürütebilmek

Gelişen yeni düzende artık müşteriler şirketin ürünleri ya da hizmetleri ile ilgili bilgi almak için müşteri hizmetleri hattını aramıyor, direkt olarak şirketin sosyal medya hesabı ile iletişime geçiyor ve sosyal medya uzmanı ile konuşuyor. Başarılı bir sosyal medya uzmanı müşteri ilişkilerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmelidir.

Yapılan bir ankette katılımcıların %86’sı kötü bir sosyal medya deneyimi yaşadığı için şirketten alışveriş yapmayı bıraktığını, katılımcıların %78’i iyi bir sosyal medya deneyimi yaşadığı için şirketi başka kişilere de tavsiye ettiğini söylemiştir. 

Gelişmiş bir görsel zekaya sahip olmak

Görsel zeka, beyni gerekli şekilde besledikten sonra geliştirilebilir Zor ama başarılı bir sonuca ulaşmak için gireceğiniz gelişme sürecinde, belki milyonlarca görsele maruz kalmanız ve sonunda görsel zekanızı geliştirmeniz mümkün. Çünkü görsellik, kullanıcıyı etki altında bırakacağınız ilk alandır. Bu nedenle; doğru görsel seçimi, bir sosyal medya uzmanının olmazsa olmaz bir özelliğidir.

Hızlı kararları kolayca alabilmek

Sosyal medya gündemi her an değişim gösterme pontasiyeline sahiptir. Bu nedenle başarılı bir sosyal medya yöneticisi olmak için hızlı ve etkili kararlar almak gerekiyor. O an gelişmiş olan yeni trende hızla adapte olabilen bir sosyal medya hesabı, rakiplerinin her zaman bir adım önünde olacaktır. 





PAYLAŞ