Sosyal medya uygulamalarının Türkiye'deki kullanıcı sayıları açıklandı - Haberler - indir.com

Sosyal medya uygulamalarının Türkiye'deki kullanıcı sayıları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Belli aralıklarla dünyanın sosyal medya kullanımıyla ilgili raporlar yayınlayan We Are Social, 2020 senesinin ilk raporunu yayınladı. We Are Social’ın yayınladığı rapora göre Türkiye’nin birçok sosyal medya platformunda kullanıcı sayısı olarak dünyada ilk 10’da yer alıyor.

Londra merkezli medya kuruluşu olan “We Are Social” 2020 senesinin ilk medya raporunu yayınladı. “We Are Social”ın yayınladığı raporda dünya üzerinde sosyal medya ve internet kullanımının günden güne arttığı net bir şekilde görülebiliyor. Raporda en çok dikkat çeken noktalardan biri de Türkiye’nin sosyal medya kullanım oranı oldu.

Aktif sosyal medya kullanıcıları iş hayatında daha başarılı oluyor!Aktif sosyal medya kullanıcıları iş hayatında daha başarılı oluyor!

Türkiye'nin en çok kullandığı sosyal medya uygulamaları

2 milyar 499 milyonla dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip sosyal medya platformunun Türkiye’de 37 milyon kullanıcı bulunuyor. Yayınlanan rapora göre Türkiye Facebook’u en çok kullanan ilk on ülke arasında yer alıyor. Facebook’un en çok kullanıldığı ilk üç ülke ise Hindistan, ABD ve Endonezya. 

İkinci sırada ise 2 milyar kullanıcı sayısıyla YouTube geliyor. 2017 senesinden beri Facebook’dan sonra en çok kullanılan ikinci sosyal medya ağı olan YouTube bu yılda başarısını sürdürüyor. Listenin üçüncü sırasında yer alan ismi ise 1 milyar kullanıcı sayısına sahip olan popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram oldu. Dünyada en çok kullanılan sosyal medya ağları listesinde üst sıralarda yer alan uygulamanın Türkiye’deki kullanıcı sayısı da 2019 senesine göre yüzde 2.8 artmış durumda. Türkiye’de şuanda toplamda 38 milyon Instagram kullanıcı bulunuyor. Intagram’ın dünya çapınca en çok kullanıcısı bulunan bölge ise ABD’de bulunuyor.

Türkiye'de en çok kullanılan mobil uygulamalar

En çok kullanılan dördüncü uygulama ise Twitter olarak karşımıza çıkıyor. Dünya çapında 340 milyon kullanıcı sayısına sahip olanı uygulamanın en çok kullanıcı ABD bölgesinden. Türkiye’de 11.8 milyon kullanıcı sayısına sahip olan uygulamanın kullanıcı sayısı geçtiğimiz sene oranla yüzde 3 civarında gerilemiş bulunuyor.

Şirketler ve beyaz yakalılara hitap eden LinkedIn’da büyüyen sosyal medya ağları arasında. Son bir sene içerisinde Türkiye’de 100 bin abone sayısına ulaşan platform kullanıcı sıralaması açısından dünyada 16. Sırada yer alıyor.

Yayınladığı raporda Türkiye’deki kullanıcıların sosyal medya uygulamalarında geçirdiği zamana da değinen We Are Social’ın raporuna göre Türkiye’de 16-64 yaş arası sosyal medya kullanıcıları günlük 7 saat 29 dakikayı uygulamalarda geçiriyor.

Bunun yanı sıra Türkiye’deki internet kullanıcıları günde ortalama 58 dakika oyun oynuyor. Bunun yanı sıra raporda yer alan bilgiye göreTürkiye'deki internet kullanıcılarının yüzde 62'si de televizyon izleme alışkanlıklarını bırakmış durumda.


Türkiye'de sosyal medyaya ayrılan akıl almaz zaman!Türkiye'de sosyal medyaya ayrılan akıl almaz zaman!
Sosyal medyayı en çok kullanan ülke belli olduSosyal medyayı en çok kullanan ülke belli oldu

PAYLAŞ