Sosyal medya uygulamaları kullanılmaz hale gelebilir - Haberler - indir.com

Sosyal medya uygulamaları kullanılmaz hale gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-15 13:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya şirketlerinin ülkemizde bir temsilci barındırmamasından ötürü büyük yaptırımlar uygulanacağını geçtiğimiz günlerde yaptığımız haber ile aktarmışı. Şimdi ise Doç. Dr. Hasan Sınar, Sosyal Medya Kanunu ile beraber getirilen yaptırımların oldukça ağır olduğunu ve ileride popüler platformların kullanılamaz seviyeye geleceği aktarılıyor. Sosyal medya şirketlerinin Türkiye’de temsilci açma zorunlulukları uzun bir süredir gündemde yer almaya devam ediyor. Sosyal Medya Yasası’nın aktif olması ile beraber temsilcilik açmayan şirketlere ilk etapta 10 daha sonra 30 milyon TL giibi bir para cezası kesileceği açıklanmıştı. İlerleyen dönemlerde ise yasaya uymayan söz konusu uygulamalar için bant genişliği kısıtlaması da uygulanacağı belirtildi.

Konu hakkında Hasan Sınar tarafından yapılan açıklamalda, bu tarz yasalar ile beraber Twitter, Instagram ve Facebook gibi Türkiye’de popüler olan sosyal medya şirketlerinin direkt bir şekilde etkilenmesi ve cezaların ise oldukça ağır olması bekleniyor.

Sosyal medya şirketlerine ikinci büyük ceza kesildiSosyal medya şirketlerine ikinci büyük ceza kesildi

Sosyal medya uygulamaların ağır yaptırımlar geliyor

Türkiye’de sosyal medya temsilcisi açmak istemeyen isimlere uygulanacak olan para cezası haricinde bant genişliği uygulanmasının oldukça uygunsuz olacağını ifade ediyor. Sınar, Almanya’da benzer bir kanunun olduğunu ve temsilci açmayan şirketlere para cezası kesildiği ancak bant genişliği daraltılması olmadığını ifade ediyor. Söz konusu sosyal medya kanunu beş aşamadan oluşuyor. İlk 2 aşama para cezası olurken, 3.aşama reklam yasağı, 4 ve 5. Aşama ise gant genişliği daralması oluyor. Bu durumda ise ülkemizdeki popüler Facebook, TikTok, Instagram ve Twitter platformları direkt bir şekilde hedef alınıyor.

Söz konusu bu platformların temsilcilik açmama sebebi olarak ise platformların anonimlik haklarını koruyarak kullanıcı verilerini kamuoyu ile paylaşmama isteği olduğu düşünülüyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde platformlar temsilci açmamaya devam edecek ve gelen yaptırımları kabul edecek mi göreceğiz.  


2020 yılında en çok indirilen sosyal medya uygulamaları açıklandı2020 yılında en çok indirilen sosyal medya uygulamaları açıklandı
Reklam yasağı sosyal medya şirketlerini tedirgin ediyorReklam yasağı sosyal medya şirketlerini tedirgin ediyor

PAYLAŞ