Sosyal Medya Sistemi Ne Anlama Geliyor? - Haberler - indir.com

Sosyal Medya Sistemi Ne Anlama Geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-07 10:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya sistemi, web 2.0 teknolojisinin hizmete geçmesi ile beraber kişilerin internet üzerinden paylaşım yaparak arkadaşları ile iletişim kurmalarını sağlayacak olan medya sistemine verilen addır. Son zamanların en popüler platformları elbette ki sosyal medya platformlarıdır. Gerek akıllı cep telefonlarından gerek bilgisayarlardan sosyal medya platformlarına erişim sağlayarak çeşitli paylaşımlar yapmak mümkündür. Peki sosyal medya sistemlerinin bölümleri nelerdir? Sosyal medya sistemlerinin bölümleri, tam 13 ana gruptan oluşur. Bu gruplar şu şekildedir;

- Bloglar bölümü

- İş ağları bölümü

- Kurumsal sosyal ağlar bölümü

- Forumlar bölümü

- Mikrobloglar bölümü

- Fotoğraf paylaşma bölümü

- Ürün değerlendirme bölümü

- Hizmet değerlendirme bölümü

- Sosyal imleme bölümü

- Sosyal oyunculuk bölümü

- Sosyal ağlar bölümü

- Video barındırma bölümü

- Siber kültür bölümü

Bloger bölümü, kullanıcıların teknik bilgi gerektirmeden ve konuşma dili yani günlük dil ile yazılan sosyal medya sistemidir. Forumlar bölümü, elektronik ortamda yaratılmış ve merak edilen herhangi bir konunun tartışılmasına imkan tanıyan sosyal medya sistemine denir. Mikrobloglar bölümü, geleneksel blog içerisinde çok daha az içerik bulunduran sosyal medya sistemi bölümüdür. Sosyal imleme bölümü, yine elektronik ortamda bulunan imlerin düzenlenmesine ve saklanmasına imkan tanıyan sosyal medya sistemi bölümüne denir. Video barındır bölümü ise, elektronik ortamda hazırlanan platforma video ekleme ve video izleme imkanı tanıyan sosyal medya sistemi bölümüne denir. Siber kültür bölümü, tüm canlılar arasındaki ve makineler arasındaki iletişim disiplinin incelenmesine imkan tanıyan sosyal medya sistemi bölümüdür. 

Sosyal medya sistemi hakkında bilinmesi gerekenler

Günlük yaşantımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan sosyal medya sisteminin özellikleri, kendi içerisinde 6 farklı ana gruptan oluşuyor. Bu gruplar;

- Erişim Özelliği

Dünyaca ünlü sosyal medya sisteminin herkesin beğeneceği ve her kitleye erişmesi mümkündür. Her yaştan kullanıcının isteklerine hitap eden sosyal medya sistemleri her geçen gün daha da gelişmektedir. 

- Erişebilirlik Özelliği

Her türlü sosyal medya sistemi, herhangi bir maliyete katlanmadan ya da minimum düzeyde bir maliyete katlanarak herkes tarafından kolaylıkla erişebilirler. 

- Kullanılabilirlik Özelliği 

Sosyal medya sistemlerinden herhangi birini kullanmak için, uzmanlaşmış becerilere ve herhangi bir eğitime gerek yoktur. Sosyal medya sistemleri herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilir bir şekilde dizayn edilmiştir. Bu sayede kullanıcılar sorun yaşamadan bu hizmetlerden faydalanabilirler. 

- Kalıcılık Özelliği 

Herhangi bir sosyal medya sisteminde yer alan veriler, geleneksek medya sistemine oranla çok daha fazla kalıcılık göstermektedir. 

- Özgürlük Özelliği 

Geleneksel medya sistemi bildiğiniz üzere her zaman baskı altında olduğu için özgürce yayın yapmaları pek de mümkün bir durum değildir. Bu sebeple sosyal medya sistemi geleneksel medyanın sunduğu hizmetlere göre çok daha özgür ve çok daha tatmin edicidir. 

- Yenilik Özelliği 

Sosyal medya sistemi, geleneksel medya sistemine göre çok daha yenilikçi bir sistem sunan özel platformlardan oluşuyor. Geleneksel medyanın sunduğu hizmetlere göre sosyal medya sistemlerinden faydalanmak kullanıcıları daha da tatmin ediyor. 

 





PAYLAŞ