Sosyal medya hesaplarındaki sahte hesapları araştıran rapor yayınlandı. Peki sonuçlar nasıl? - Haberler - indir.com

Sosyal medya hesaplarındaki sahte hesapları araştıran rapor yayınlandı. Peki sonuçlar nasıl?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 10:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Pazarlama kampanyalarını yönetebilmek adına firmalara araçlar sunan Captiv8, 2018 yılı için  Influencer Marketing Benchmark Raporu'nu sundu. Bu rapordaki amaç ise pazarlamacılara sahte takipçileri tespit ederek elde edilen verileri firmalara vererek sahte hesapların ayırımını yapabilmek. 

Influencer Marketing ismi verilen olay, gerek eski olsun gerek yeni olsun bütün pazarlama kanallarında tanınmış kişileri ya da hesaplarla yapılan bir ürünü veya bir markayı öne çıkartmak amacı ile gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarına verilen ismin genel adı. Captiv8'in sunmuş olduğu rapor sahte hesapların firmalar adına önemli bir finansal etkiye sahip olduğunu ileri sürüyor. Instagram'ın bu anlamda 2.1 milyar Dolar değerinde yaptığı harcamalar bu sonucun ispatı niteliğinde. 

%14 gibi bir oranda sahte hesap oranı söz konusu iken ünlülerde bu oran %4 gibi bir seviyede

Captiv8'in konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamada "Influencer Marketing'in potansiyelinin tam olarak ortaya çıkması için kuruluşların takipçilerini tanıması ve kıyas yapması gerekiyor. Sahte takipçilerin etkisinin belirlenmesi ve azaltılması konusunda daha somut ve güvenilir bir yola ihtiyaç var." ifadelerini kullanıyor. Rastgele 5 bin adet influencer seçip bazı temel kategorilerde araştırma yapan şirket, bu seçilen hesaplarda Ağustos ve Kasım ayı arasında kalan aylardaki zaman dilimini inceledi. Geliştirilen fikir ise standart bir aktivite temelini bulmak amacı üzerine şekillenmiş. Diğer kategorilerdeki farklar ise diğerlerine nazaran daha fazla. Bu durumu örnek vererek açıklayacak olursam modada %14 gibi bir oranda sahte hesap oranı söz konusu iken ünlülerde bu oran %4 gibi bir seviyede. 





PAYLAŞ