Sosyal medya gizliliğinde yeni tehlike - Haberler - indir.com

Sosyal medya gizliliğinde yeni tehlike

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-20 08:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Sosyal medya gizliliğine önem veren ve sosyal medya hesaplarını kapatan kişiler için bunların çözüm olmadığı belirtildi. İşte konuyla ilgili detaylar. 

Facebook Android Cihazlardan İzinsiz Veri Almış

Apple'ın Facebook için App Store engellemesi ne kadar etkileyici olacak?Apple'ın Facebook için App Store engellemesi ne kadar etkileyici olacak?

Sosyal medya hesaplarını kullanmak istemeyen, gizliliğe önem veren kişiler için sosyal medya kullanılmasa dahi riskin olduğu ortaya çıkarıldı. Öyle ki kullanıcıların arkadaşlarının paylaştıkları üzerinden verilerin alınabileceği belirtildi.

Sanılanın çok daha fazlası

Gizlilik ile ilgili hedef konumda olan sosyal ağlarda, son 2 yıllık süreç oldukça tartışmalı geçiyor.  Kullanıcı verilerinin toplandığı açık bir şekilde ortaya çıktığı gibi sosyal medya kullanıcısı olmayan kişiler için de bu risk ortadan kalkmıyor. Vermont Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar sonucuna göre sosyal medya kullanıcılarının, sosyal medya kullanmayanlara göre tehlikede olmasına rağmen sosyal ağı bulunmayan kişiler için de durumun çok farklı olmadığı belirtildi. 14 bin Twitter kullanıcısı üzerinden yapılan araştırmalarda, sosyal ağ hesabı olmayan kişilerin ortalama 8 arkadaşının sosyal medya hesabının incelenmesi ile hakkında bilgi toplanabildiği açıklandı. Tahminlere dayalı bir şekilde gerçekleştirilen veri işleme işlemlerinde doğruluk oranının ise yüzde 95 olduğu belirtiliyor.

Üniversite dahilinde yapılan bu araştırmalar, oldukça riskli bir durumu ortaya çıkarırken mevcut gizlilik tartışmalarının sürdüğü dönemde, bu durumun nasıl bir süreç başlatacağı merak ediliyor. Zira şu anda sadece Facebook ya da Twitter değil, sosyal ağ dünyasının tüm aktörleri hedef konumunda. 

Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!


İlgili uygulamalar
Facebook'a ara vermek insanları mutlu ediyorFacebook'a ara vermek insanları mutlu ediyor

PAYLAŞ