Sosyal medya düzenlemesi hakkında resmi açıklama geldi - Haberler - indir.com

Sosyal medya düzenlemesi hakkında resmi açıklama geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-02 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya de dijitalleşme ile ilgili olarak yeni açıklamalar yaptı. Söz konusu bu açıklama sırasında;  "Sosyal medya şirketleri iyi niyetli çabalarımıza gönüllü destek vermezlerse Türkiye her şartta vatandaşının hukukunu korumayı sürdürecek" ifadelerini kullandı. TRT World Forum’a bir video ile katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dijitalleşme, özgürlüğün alanını genişletirken yeni adaletsizliklere, haksızlıklara, yeni ötekileştirmelere yol açmamalıdır.” dedi ve sosyal medya ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Sosyal medya, sınırsız özgürlük başlığı altında tamamen denetimsiz bir alan oluşturularak mağduriyetlerin oluşmasına sebebiyet veriliyor.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, suç işleyenin yanına kar kaldığı bir düzenin özgürlük olamayacağını dile getirdi. 

Sosyal Medya Yasası'na karşı çıkan platformları bekleyen yaptırımlar?Sosyal Medya Yasası'na karşı çıkan platformları bekleyen yaptırımlar?

Sosyal medya ve dijitalleşme ile ilgili önemli açıklamalar geldi

“Devletlerin vatandaşlarını korumak için attığı iyi niyetli adımlar özgürlüklere müdahale parantezine alınıp akim bırakılmaya çalışılıyor. Sosyal medya şirketleri iyi niyetli çabalarımıza gönüllü destek vermezlerse Türkiye her şartta vatandaşının hukukunu korumayı sürdürecek.” Geçtiğimiz temmuz ayı içerisinde meclisten geçerek yasa haline gelen ve 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren yürürlüğü de giren sosyal medya yasası, Türkiye'de 1 milyondan daha fazla aktif kullanıcısı bulunan sosyal medya platformlarına Türkiye'de bir temsilci bulundurma gibi bazı yükümlülükler içeriyordu. 

Sosyal medya yasasının uzun görüşmeler sonucunda yürürlüğe girmesiyle beraber ilk ceza ise geçtiğimiz yın ilk günlerinde kesildi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber Türkiye'de bir temsilci bildirmeyen YouTube, Twitter, TikTok ve Instagram, 10 milyon TL para cezasına çarptırıldı.


Sosyal medya yasası cezaları için son 1 haftaSosyal medya yasası cezaları için son 1 hafta
Sosyal medya platformlarına verilen süre dolduSosyal medya platformlarına verilen süre doldu
Sosyal medya devlerine 10 Milyon TL ceza kesildiSosyal medya devlerine 10 Milyon TL ceza kesildi

PAYLAŞ