Sosyal medya düzenlemesi ertelenebilir - Haberler - indir.com

Sosyal medya düzenlemesi ertelenebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-15 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sosyal medya düzene sokulmalı" açıklamasının ardından Türkiye'nin ana gündem konularından birisi haline gelen sosyal medya düzenlemesi tartışılmaya halen devam ederken TBMM'ye çoktan ulaştı. Başta Türkiye'de temsilcilik açmak olmak üzere sosyal medyaya platformlarına çeşitli zorunluluklar getiren düzenleme konusunda uzlaşılamadığı iddia ediliyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan tarafından yapılan habere göre AK Parti düzenlemenin Ekim'den önce çıkartılması için önerilerini diğer partilere götürdü. Fakat, diğer partiler sosyal medya düzenlemesinde bazı bölümlere karşı çıktı. Bu nedenle 15 Temmuz oturumu sonrasında meclisin tatil edilmesini istedi. 

Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor?

Neredeyse 1 milyondan fazla kullanıcısı olan sosyal medya platformlarının Türkiye'de temsilcilik açması gerekiyor. Buna ek olarak reklam gelirleri üzerinden vergilendirme yapılması planlanıyor. Söz konusu bu düzenlemede, "yasalara göre suç sayılan eylemler, sosyal medyada da suç kabul edilsin. Suç işleyenler ile ilgili bilgileri sosyal medya kuruluşları yargı ile paylaşsın” önerisi bulunuyor. Suç unsuru taşıyan içeriklerin 24 saat içerisinde sosyal medyadan kaldırılması da düzenlemeler arasında bulunuyor. Temaslardan uzlaşma çıkmadığı için teklifin TBMM’ye verilmesi, sonra yeni bir görüşme trafiğinin yapılması planlanıyor. Muhalefetin ise özel kişisel bilgilerin emniyet ve yargıya verilmesiyle ilgili hükümlere kesin bir dille karşı çıktığı vurgulanıyor.





PAYLAŞ