Sosyal Ağların Günlük Ziyaretçi Oranları Ne Kadar? - Haberler - indir.com

Sosyal Ağların Günlük Ziyaretçi Oranları Ne Kadar?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Sosyal ağlar günümüzde olmazsa olmazlarımız arasındaki yerini almış durumda. Araştırmalar milyonlarca kişinin düzenli olarak günde en az bir sosyal ağı takip ettiğini gösteriyor. Konuyla ilgili Amerika'da yapılan iki sosyal medya araştırmasını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

PEW Research Center tarafından yapılan bu araştırmalardan ilki Sosyal Medya Kullanım Sıklığı ile ilgili. Amerika nüfusunun yaklaşık yüzde 81'inin internet kullanıcısı olduğunu belirten şirkete göre; bu kullanıcılardan yaklaşık yüzde 70'i her gün Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ve Pinterest gibi sosyal ağlardan en az bir tanesini ziyaret ediyor.

Social Media 2014

Kullanıcıların düzenli olarak ziyaret ettikleri sosyal ağların başında sizinde tahmin edebileceğiniz üzere Facebook geliyor. Sırasıyla bunu Instagram, Twitter, Pinterest ve LinkedIn takip ediyor. Araştırma detaylarına göre bizim dikkatimizi çeken en belirgin konu ise; diğer sosyal ağları gerisinde bırakan Facebook'un açık ara önde olması. 

Yine PEW Research Center tarafından yapılan ve sosyal ağların yıllara göre kullanım oranlarının değişimini gösteren araştırmada ise Facebook; 2012 yılında yüzde 67 seviyesindeyken 2013 yılında yüzde 4'lük bir büyüme kaydediyor ve yüzde 71 kullanım oranına yükseliyor. Facebook bu oranı 2014 yılında da korumuş ve liderliğini bu alanda da devam ettiriyor.

Social Media 2014

Facebook'un ardından gelen LinkedIn ise 2012 yılındaki yüzde 20'lik kullanım oranını 2014 yılında yüzde 28'e, üçüncü sıradaki Pinterest ise 2012 yılındaki yüzde 15'lik kullanım oranını 2014 yılında yüzde 28'e yükseltmiş durumda.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ