Sosyal Ağ Kullanıcılarının Yaş Aralıkları Belirlendi - Haberler - indir.com

Sosyal Ağ Kullanıcılarının Yaş Aralıkları Belirlendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

WeChat'in kullanıcı sayısıyla ilgili araştırma yaparak sonuçlarını internet kullanıcılarıyla paylaşan Global Web Index, bugünde sosyal medya platformlarını kullanan kişilerin yaş aralıklarını belirlediği bir raporu yayınladı.

Firmanın yapmış olduğu analizler sonucunda sosyal medya platformu kullanıcılarının yaş aralıklarının belirlendiği ve aşağıda görselini bulabileceğiniz raporda ilginç sonuçlarda göze çarpmakta.

Global Web Index'in yapmış olduğu sosyal medya analizi sonucunda sunulan raporda en dikkat çeken konu 16-24 yaş aralığındaki kullanıcıların yüzde 32'sinin Youtube, yüzde 39'unun Instagram ve yüzde 45'inin ise Tumblr kullanıyor olması.

Ayrıca rapordaki verilere göre 25-34 yaş aralığındaki kişilerin yüzde 31'i Google+ ve Twitter kullanırken yüzde 29'unun Facebook kullanıyor olması da 16-24 yaş kullanıcılarının aksine ilginç bir sonuç ortaya koymaktadır. Raporda 25-34 yaş aralığındaki kullanıcıların ise yüzde 32'sin LinkedIn kullanırken yüzde 37'sinin şu an pek de popüler olarak kullanılmadığını sandığımız Myspace kullanıyor olması da dikkat çekici bir diğer sonuç olarak görünüyor.

Rapor ile ilgili genel bir durum değerlendirmesi yapacak olursak; 16-24 yaş aralığı ile 25-34 yaş aralığındaki kişilerin kullandıkları sosyal ağlar birbirleri ile çok yakın oranlarda olduğunu görmekle beraber 45 yaş ve üzeri kişilerinde sosyal medya ağlarını pek tercih etmediklerini anlayabiliyoruz.





PAYLAŞ