Soruları cevaplayarak para kazanabileceğiniz uygulama: Facebook Viewpoints - Haberler - indir.com

Soruları cevaplayarak para kazanabileceğiniz uygulama: Facebook Viewpoints

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-27 09:55:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip dev sosyal medya platformu Facebook, kullanıcılarını memnun edecek bir yenilik ile karşımıza çıkıyor. Şöyle ki kullanıcıların çeşitli anketler doldurarak para kazanmalarına yardımcı olacak olan Viewpoints adlı bir pazar araştırma uygulaması yayınladı. Söz konusu bu uygulama hakkında detaylı bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Popüler sosyal medya platformu Facebook, bu yıl içerisinde çeşitli zaman aralıkları ile yaşadığı güvenlik ve gizlilik skandalları ile hem prestij hem de kullanıcı kaybetmiş olsa da şirket, yeniden kullanıcılarını geri kazanmak adına yeni hamleler yapamaya devam ediyor. 

Bu amaç doğrultusunda kullanılan yöntemlerden biri Viewpoints şeklinde adlandırıldı. ABD'li sosyal medya lideri bugün itibariyle yayınladığı pazar araştırması uygulaması, kullanıcılara katılmış oldukları anketler karşısında para kazanmalarını sağlıyor. Facebook Viewpoints uygulamasına katılmanızın ardından ad, e-posta adresi, ikamet ettiğiniz ülke, doğum tarihi ve cinsiyet gibi bilgileri doldurması gerekiyor. Tabii eğer halihazırda Facebook hesabınız varsa bu bilgilerin çoğu otomatik olarak doldurulacaktır. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından şirket sizin daha sonra Programs şeklinde adlandırılan kısa anketlere katılmanızı sağlayacak. Facebook Viewpoints uygulamasına katılım sağladıktan sonra ad, e-posta adresi, ikamet ettiğiniz ülke, doğum tarihi ve cinsiyet gibi bilgileri girmeniz gerekecektir. Uygulama aslında hem eğlenmenizi hem de para kazanmanızı sağlayacak bir sistem üzerine kuruludur. 

Yine bir Instagram özelliği Facebook’a geliyorYine bir Instagram özelliği Facebook’a geliyor

Facebook Viewpoints ile para kazanın

Uygulama ,içerisinde bulunan anketlerde doğru cevaplar vererek  belirli bir puanı toplamanız halinde, Facebook size belirli bir miktarda ödeme yapacak. Örnek vermek gerekirse; 1.000 puan aldığınız taktirde bunun size Facebook'tan geri dönüşü 5 dolar şeklinde olacak. Facebook her ne kadar ışık tutan bir video yayınlamış olsa da, dolduracağınız anketler karşısında maksimum ne kadar puan kazanacağınız kesin olan bir durum değildir. 

Zaman zaman skandallar ile anılıyor olsa da kullanıcılarını kaybetmemek adına her geçen gün farklı yenilikler ile adından söz ettiren Facebook, yeni bir uygulama ile kullanıcılarına para kazandırıyor. Konu ile ilgili yayınlanan görüntülere baktığımızda 83 sorudan oluşan 15 dakikalık bir anket programına dahil olarak 1.000 puan kazanmak için çabalayacaksınız. Dahil olacağınız anketlerin her birinin aynı sürede devam edip etmeyeceği kesin olan bir durum değildir. Facebook Viewpoints üzerinden elde edeceğiniz verilerin Facebook, Instagram ve aynı zamanda WhatsApp gibi sosyal medyalarını geliştirmek adına kullanacağını dile getiren Facebook, kullanıcıların girmiş oldukları bilgileri ele alacaklarını ve üçüncü taraflara satmayacaklarının da garantisini veriyor. 

Facebook platformunun geçmişe dönük veri toplama ve diğer şirketlere satışa sunma konusunda yaşadığı skandalları göz önünde bulundurduğumuzda, şirketin bu sözü pek de güvenilir gözükmüyor. Facebook Viewpoints sistemi şu an için sadece ABD'deki 18 yaş ve üstü kullanıcılar katılabiliyorlar. 18 yaşın altında olan kullanıcılar anket uygulamasına katılım gösteremiyorlar. Şu an için sadece ABD'de de kullanıma sunuluyor olsa da gelecek günlerde uygulamanın diğer ülkelerde de kullanıma sunulması bekleniyor. Uygulamanın Türkiye'ye gelip gelmeyeceğini ise gelecek günlerde göreceğiz. 

 


Facebook sesli asistan, yüz tanıma teknolojisi ile nasıl bir araya gelecek?Facebook sesli asistan, yüz tanıma teknolojisi ile nasıl bir araya gelecek?
Paylaşılan Facebook Android karanlık mod ekran görüntüleriPaylaşılan Facebook Android karanlık mod ekran görüntüleri

PAYLAŞ