Sony'nin rulo ekranlı telefonu sızdırıldı - Haberler - indir.com

Sony'nin rulo ekranlı telefonu sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 19:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Sony’nin katlanabilir cihazlar için bir rakip ürün üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Haberleşme aracı olan Twitter’da Max tarafından yapılan bir sızıntıya göre, firmanın kullanacağı roll-up ek tasarım seçeneği, akıllı telefonun ekranının rulo gibi sarılmasına imkan sağlayacak.

Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold’un bu senenin başında duyurulmasından sonra her iki cihazında ertelendiğine şahit olmuştuk. Sızdırılan bilgilerden elde ettiğimiz bilgilere göre şimdi Sony’nin katlanabilir cihazlar için bir rakip ürün üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Haberleşme aracı olan Twitter’da Max tarafından yapılan bir sızıntıya göre, firmanın kullanacağı roll-up ek tasarım seçeneği, akıllı telefonun ekranının rulo gibi sarılmasına imkan sağlayacak. Sızıntıların bizlere sunduğu gibi Xiaomi bile son zamanlarda katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalışmaya başladı. Fakat ne var ki ticari olarak ne zaman akıllı telefon pazarında sergilemeye başlayacak bilmiyoruz.

Sony Katlanabilen Telefon Üzerinde ÇalışıyorSony Katlanabilen Telefon Üzerinde Çalışıyor

Sony, LG’nin daha önceden kullandığı kıvrılabilir ekranından ilham aldı

Haber sitelerinde dolanan söylentilere göre Sony, taşınabilir ekranı ve aynı zamanda 10x zoom kamerası olan tabiri caizse kız gibi bir telefonu kısa bir süre içerisinde akıllı telefon pazarına sürecek. Söz konusu olan bu telefonun “nautilus tasarım” ismini verdiğimiz bir LG marka panel ile karşımıza çıkacak. LG, söz konusu olan bu teknolojisini ise CES 2018’de kıvrılabilir ekranlı 65 inçlik bir OLED TV’si ile tanıtarak başarıya imza atmıştı. Aynı teknolojinin daha küçük bir versiyonunu kullanacak olan Sony, bu sadece bir prototipti olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda şirket televizyonlarını bu sene daha sonra Signature Series R olarak piyasada var etmeye başlayacak.

Cihazın özelliklerine gelecek olursak

Rulo gibi yuvarlanabilen Sony Xperia, testlerde Qualcomm SM7250 yonga seti kullanıldığı ortaya çıktı. Yani bu da demek oluyor ki gücünü Snapdragon 710’dan alacak. Cihaz hala prototip aşamasında olduğunu sizlere hatırlatmak istiyoruz. Seri üretim cihazda 5G bağlantı desteği için X50 modem ile Snapdragon 855 yonga setine yer vereceğini şirket yetkililerince açıklandı. Öte yandan söz konusu olan cihazın 10x zoom kamera özelliği ile beraber karşımıza çıkacağı iddia ediliyor. Bunun 5x optik ve 10x hibrit ya da gerçek optik 10x zoom olup olmayacağı konusunda şu an için kesin ve net bir şey olmadığını sizlere hatırlatmış olalım. Öte yandan büyük bir olasılıkla yuvarlanabilir form faktörü ile sınırlandırılan Sony Xperia, 3.220 mAh pil ile vitrinlerde yer alacağı ifade ediliyor. Aynı zamanda söz konusu olan cihazın katlanabilir olduğunu düşünürsek, katlanabilir akıllı telefonlarda 2 tane pil kullanıldığını sizlere hatırlatmış olalım.

Sony Xperia ne zaman satışa sunulacak?

Yuvarlanabilir ekranlı Sony Xperia, bu senenin Aralık ayında ya da 2020 yılının ilk 3 çeyreğinde piyasaya sunulacak. Buda demek oluyor ki akıllı telefonun piyasaya girmesine çok az bir zaman dilimi kaldı. Sony Xperia, iPhone 11’ler piyasaya sürüldükten sonra ve markette başka amiral gemisi kalmayan akıllı telefon olduğunda Sony telefonunu piyasaya sürecek.

 


Sony 6 Kameralı Telefon Üzerinde ÇalışıyorSony 6 Kameralı Telefon Üzerinde Çalışıyor
Sony Xperia F detayları ortaya çıktı! İşte Xperia F özellikleriSony Xperia F detayları ortaya çıktı! İşte Xperia F özellikleri

PAYLAŞ