Sony'nin PS 5 için aldığı sesli asistan patenti tartışma yaratacak - Haberler - indir.com

Sony'nin PS 5 için aldığı sesli asistan patenti tartışma yaratacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-10 17:46:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

PlayStation 5’le birlikte oyun dünyasını domine etmek isteyen Sony ortaya çıkan yeni patent haberiyle yeni oyun konsolunu merakla bekleyen tutkunları uzaklaştırabilir.

Yeni nesil oyun konsoluyla son dönemlerde epey gündemde olan Sony’nin PlayStation 5’le ilgili yaptığı açıklamalar büyük bir heyecan yaratıyordu. Cihazın tasarımı henüz netlik kazanmamış olmasına rağmen bilgisayarlara bile kafa tutabilecek performansa sahip üst düzey ekran kartıyla oyun tutkunlarının gönlünü kazanmıştı.

PlayStation 5 önümüzdeki ay tanıtılabilirPlayStation 5 önümüzdeki ay tanıtılabilir

Ancak PlayStation 5’le ilgili ortaya çıkan yeni patent haberi konsolun beklenenden daha fazla özelliğe sahip olacağını ortaya çıkardı. Sony’nin PlayStation 5 için almış olduğu patent Alexa ve Siri gibi bir yapay zeka asistanı olarak görülse de asistanın görevi diğer asistanlardan oldukça farkı.

World Intellectual Property Organization’da (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) ortaya çıkan patent şirketin yapay zeka asistanıyla ilgili çalışmalarını gözler önüne serdi. Sony’nin yeni nesil oyun konsoluyla birlikte piyasaya süreceği sesli asistan bazı özellikleri açısından çok beğenilecek gibi dursa da, bazı özellikleri de kullanıcılardan fazlasıyla eleştiri alacak gibi duruyor.

PlayStation 5 sesli asistanla gelebilir

 

PlayStation 5 satış fiyatına yönelik resmi açıklama yapıldı

PlayStation 5’le gelmesi beklenen yapay zeka asistanı, oyuncuların takıldıkları noktalarda yardım istemeleri durumunda hemen devreye girerek oyunculara bölümü geçebilmeleri için bazı tavsiyelerde bulunuyor. Ancak otaya çıkan patent görseline göre öneriler  “Eighty percent of players like you defeated the boss using resource X. (Senin gibi oyuncuların %80’i boss’u X kaynağı kullanarak yendi.)” şeklinde gerçekleşiyor.

Sony’nin yeni yapay zeka asistanı bir bakıma oyunculara yardım etse de X kaynağı olmasaydı ne yapılacaktı sorusunun yanıtı ise patentte yer alan  “Resource X, Buy Now! (X Kaynağı, Hemen Satın Al!)” kısmı.

Birçok kişi bunun bir para tuzağı oluğunu düşünebilir ancak patentte ki açıklama gelecekte oyunlarının yapısının tamamen değişebileceği yönünde. Durumu patentte “Zaman zaman kullanıcının karakteriyle bir görevi başarması için oyun ortamında ona yardım edebilecek oyun içi bir kaynak yer alabilir. Bu oyun içi kaynak indirilebilir içerik (DLC), eklenti, yükseltme, ekipman, ipucu ve strateji olabilir. Ancak kullanıcı, böyle bir kaynağın bulunduğundan haberdar olmayabilir.” Sözleriyle açıklayan Sony’nin yeni yapay zeka asistanın PlayStation 5’te kesin olarak bulunacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak şirketin asistan desteğini sunmadan önce bazı noktaların üzerinden geçmesi faydalı olacak gibi duruyor.


PlayStation 5'in arayüzü ortaya çıkmış olabilirPlayStation 5'in arayüzü ortaya çıkmış olabilir
PlayStation 5 ön sipariş tarihi sızıntısı heyecan yarattıPlayStation 5 ön sipariş tarihi sızıntısı heyecan yarattı

PAYLAŞ