Sony'den yeni sanal gerçeklik gözlüğü geliyor - Haberler - indir.com

Sony'den yeni sanal gerçeklik gözlüğü geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-18 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sanal gerçeklik oyunları ile de pazarda yer alan Japon teknoloji şirketi Sony, yeni bir iş ilanı yayınladı. Şirketin yayınlamış olduğu bu yeni iş ilanında yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü için eleman arandığı duyuruldu. Sanal gerçeklik oyunları ve sanal gerçeklik teknolojisi hala tam olarak eğlence aracı olabilmiş değil. Hem sanal gerçeklik için üretilen donanımlar hem de bu alan için oyun geliştirmek oldukça maliyetli bir durum olarak biliniyor. Bunlar üzerinde çalışan çokça şirket varken, oyun dünyanın en büyük isimlerinden birisi olan Sony de PlayStation VR ürünü ile sanal gerçeklik oyunculuğu noktasında boy gösteren şirketler arasında bulunuyor. Görünüşe göre ise Japonya merkezli Sony, yeni nesil bir VR gözlüğü daha geliştiriyor.

Sony, yeni sanal gerçeklik gözlüğü geliştiriyor

Steam Sonbahar Festivali ne zaman başlayacak?Steam Sonbahar Festivali ne zaman başlayacak?

IGN’de yer alan bir habere göre Sony, yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü geliştirmek için yeni bir iş ilanı yayınladı. Yeni gözlüğün geliştirilmesine beş yıl sonra başlanacak. Diğer yandan iş ilanını yayınlayan şirket, PSVR gözlüğünü geliştiren Sony Interactive Entertainment değil direkt Sony oldu. PlayStation VR 2 hala duyurulmamış olurken Sony, dokunmatik kontrol cihazları üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. PlayStation 52in de orijinal PlayStation VR modelini desteklemeye devam edeceği biliniyor. PlayStation’nın bu hamleleri ile sanal gerçeklik oyunculuğunu bırakmış değil.

Yukarıda söylediğimiz gibi ilan Sony Interactive Entertainment tarafından değil Sony tarafından yayınlandı. Diğer yandan 5 yıllık zaman zarfı, konsol oyunculuğundan çok yeni nesil VR’ işaret ediyor. Şuan söz konusu gelişmelerin henüz başında olan Sony’nin planlamış olduğu ve yeni sunacağı ürünlerin ne olacağı noktasında bilinenler bunlardan ibaret. Bu kapsamda şirketin sunması beklenen yeni nesil VR gözlüğü ve oyunları hakkında detaylı bilgiler için önümüzdeki dönemler beklemek zorunda kalacağız.


Telegram sonunda görüntülü sohbet desteğine kavuştuTelegram sonunda görüntülü sohbet desteğine kavuştu
iPhone üretim yeri değişikliği Apple'a beklenmedik sonuçlar yaratabiliriPhone üretim yeri değişikliği Apple'a beklenmedik sonuçlar yaratabilir

PAYLAŞ