Sony'den Yeni Devrimsel Kamera Sensörü Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Sony'den Yeni Devrimsel Kamera Sensörü Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 00:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılan Sony lensler geliştirilmeye ve iyileştirilmeye devam ediliyor. Japon şirketin rakip markalara tedarik ettiği kamera sensörleri dünya genelinde bir numara olarak gösteriliyor. Özellikle geliştirmiş olduğu sensörler ile bir gelir kaynağı sağlayan Sony cephesi Nikon ve Fujifilm gibi devlere de güç sağlıyor. Şirketin şimdi ise yeni bir sensör modeli ortaya çıktı. Dünyanın ilk arkadan aydınlatmalı tam 1.46 megpaiksellik CMOS sensörü geliştirildi. İlk defa 1 megapiksel ve yukarısında bir sensör gördüğümüz Sony cephesinden geleceğe yönelik önemli bir gelişim hamlesi görmüş oluyoruz.

Günümüzdeki birçok fotoğraf makinalarında bile CMOS sensör yer alıyor. Görüntüler kare kare şeklinde taranarak bir kare yakalanıyor. Ancak hareketli objelerin çekiminde bazı istenmeyen yamulmalar meydana geliyor. Görüntü aynı hızda yakalanamadığı için bu gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Fakat Sony'nin bu yeni sensörü ile beraber bu gibi sorunların ortadan kalkması hedefleniyor. Yeni sensör her piksel için dönüştürücüye sahip durumda ve her pikselden aynı anda okuma yapılıyor. Bu sayede ise hızlı çekimlerdeki istenmeyen bulanıklık ve aksaklıklar giderilmiş oluyor.

Arkadan aydınlatma desteği ile ise yüksek düşük ışık performansları elde ediliyor. Uzun pozlamalarda gerçekleşen yamulmalar daha aza indirgenen bu sensörün ilerleyen dönemlerde dahada geliştirilmesi hedefleniyor.





PAYLAŞ