Sony'den PlayStation'ların güvenliğin Hata Avı programıyla sağlayacak - Haberler - indir.com

Sony'den PlayStation'ların güvenliğin Hata Avı programıyla sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-25 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Japon şirket Sony, PlayStation 4 ve PlayStation Network’teki güvenlik açıklarını tespit etmek için PlayStation Hata Avı programını duyurdu. Program kapsamında açık tespit etmeyi başaran bazı kişilere ise para ödülü veriliyor. Birçok şirketin yaptığı gibi Sony de güvenlik açıklarından kurtulmak adına çalışmalarına devam ediyor. Şirket, bu çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek HackerOne adlı bir şirket ile iş birliğine gitti. İş birliği neticesinde ise şirket PlayStation 4 ve Network tarafını etkileyen güvenlik açıklarını araştırmaya, ortaya çıkartmaya ve kapatmaya yardımcı olacak.

Güvenlik açıkları hem kullanıcıları hem de şirketi oldukça rahatsız ediyor. Bundan kurtulmak için ise bu tarz bir iş birliğine gidilmesi oldukça takdir kazanmışa benziyor. Sony bu ortaklık ile beraber ortaya çıkan güvenlik açıkları için ödeme sunan PlayStation Hata Avı programını kapsamında bulunduracak. PlayStation Hata Avı programı ile şimdiden birçok hata tespit edilmiş durumda.

PlayStation 5 fiyatı beklentileri karşılayacak mı?PlayStation 5 fiyatı beklentileri karşılayacak mı?

Şu ana kadar 88 hata bulundu

PlayStation Hata Avı programı kapsamında şuana kadar 88 hata raporu için 173.900 dolar bir ödeme hesaplandı. Farklı türlere sahip olan bu hatalar için farklı fiyatlar biçiliyor olsa da her hata ortalama 400 dolar ediyor. Her güvenlik açığı ödeme noktasında uygun olamazken, güvenlik araştırmacılarının güvenlik açıklarını iyi niyetleriyle güvenli bir şekilde bildirebilecekleri bir sistem yer alıyor. Bu sayede ise program oldukça kullanışlı oluyor. Şuan da sadece işletim sistemi ve aksesuarlar dahil olarak PlayStation 4 ve Network için geçerli durumda. PlayStation 3 ya da Vita gibi eski donanım ve yazılımlar için güvenlik açıkları dahil edilmiyor.

Sony yaklaşık 6 ay gibi bir süredir PlayStation Hata Avı programını çalıştırıyor. Bu kapsamda yazılım ve bu gibi detay işlere hakim olan kullanıcılar bu program kapsamında açıklar bularak gelir elde edebilirler.


Sony'den PlayStation 5 hakkında dikkat çeken açıklamalarSony'den PlayStation 5 hakkında dikkat çeken açıklamalar
PlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi Amazon Fransa'da ortaya çıktıPlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi Amazon Fransa'da ortaya çıktı

PAYLAŞ