Sony'den, PlayStation 5 Hakkında Açıklama - Haberler - indir.com

Sony'den, PlayStation 5 Hakkında Açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sony akıllı cihaz üretiminin yanı sıra aynı zamanda oyun konsolları üreterek de sektörde varlığını devam ettiriyor. Sony gelecek zaman içerisinde piyasaya süreceği PlayStation 5 hakkında çeşitli bilgiler verdi. Peki PlayStation 5 ne zaman raflarda yerini alacak? Konu hakkındaki cevaplar Sony'de görev yapan önemli bir isimden geldi. Sony şirketinde görev yapan Mark Cerny, son teknoloji yani yenil oyun konsolları için sistem mimarisi olarak nitelendiriliyor. Mark Cerny, Wired ile yaptığı bir röportajda, gelecek zaman içerisinde raflarda yerini alacak olan PlayStation modeli hakkında önemli açıklamalara yer verdi. Öncelikle şuna değinmek gerekirse, Mark Cerny, gelecek nesil cihazın adının PlayStation 5 olup olmayacağı hakkında kesin bir bilgi vermedi. 

Yani evlerimizin baş köşesinde yer alan ve oyun zevkimizi kusursuz bir hale getiren gelecek Sony konsolunun adı hakkında henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. Buna rağmen biz gelecek nesil oyun konsolunu PlayStation 5 olarak adlandırıyoruz. İçinde bulunduğumuz yılın ilk aylarında ortaya çıkan iddialara baktığımız taktirde, PlayStation 5'in 2019 yılı itibariyle tanıtılacağı ve hatta raflarda yerini alacağı hakkında bilgiler geliyordu. Cery, yapmış olduğu söyleşi itibariyle yılın başından itibaren gelen iddiaları kesinlikle yalanladı. Piyasaya giriş tarihi hakkında kesin bir bilgi vermese de, 2019 yılında yeni bir PlayStaion hakkında herhangi bir beklenti içerisine girmemiz gerektiği hakkında bilgi verdi. Bu açıklamalar ise yeni nesil bir PlayStation 5 için en yakın tarihin 2020 olduğu düşüncesini elde ediyoruz. 

Yüksek Hıza Sahip Cfexpress Kartları Sony'den GeldiYüksek Hıza Sahip Cfexpress Kartları Sony'den Geldi

Bu zamana kadar oyun sektörüne başarılı ürünler sunmayı başaran Sony, ürettiği konsollar ile oyun sever kullanıcıların oyunlarını kusursuz hale getirmeyi başarıyor. Yine Cerny tarafından yapılan açıklamalardan elde edilen bilgilere göre, son teknoloji doğrultusunda üretilen konsolların SSD depolama alanına sahip olacağı biliniyor. Fakat yeni esil olarak nitelendirilen bu konsollar, PS4 oyunları ile tam uyumlu bir şekilde çalışacak. PS3 ya da daha eski modellerdeki oyunlar için pek iyimser bir tavır olduğunu söylemek mümkün değildir. Açıklamalardan elde edilen bir diğer bilgiler ise, yeni nesil konsollarda bir optik sürücüsünün bulunmayacağı iddiası da Cerny tarafından sonlandırılmış durumda. Cerny yaptığı açıklama ile beraber, fiziksel medyaları da desteklemeye devam edeceklerinin bilgisini verdi. 

Konsol oyunlarında kusursuz bir şekilde hareket etmek adına konsol teknolojisini başarılı bir şekilde kullanarak ortaya kaliteli ürünler çıkarak adından söz ettirmeyi başaran Sony, gelecek yıllar içerisinde farklı özelliklere sahip teknolojik konsollar üretecek. Oyun sektörü yerinde durmazken, sürekli gelişim gösterirken Sony'de bu gelişimleri doğru orantılı olarak kullanıp son derece fonksiyonel konsollar üretiyor. Üstelik konsol sektöründe bulunan rakiplerine karşı başarılı bir şekilde yükselen şirket elinde bulunan gücü kullanarak gelişmiş düzeyde ögeler ortaya çıkarıyor. Son teknoloji doğrultusunda tasarlanan bu konsollar oyuncular tarafından son derece olumlu tepkiler alıyor. Yılın başında ortaya atılan iddialar Cerny tarafından çürütülsede gelecek yıllar içerisinde yeni bir konsol ile karşı karşıya gelebiliriz. 

 


PlayStation 4'e özel Sony tarafından Iron Man sanal gerçeklik oyunu geldiPlayStation 4'e özel Sony tarafından Iron Man sanal gerçeklik oyunu geldi
Sürpriz Model Sony Xperia 2 Ortaya ÇıktıSürpriz Model Sony Xperia 2 Ortaya Çıktı
Sony'den otobüs büyüklüğünde 16K MicroLED ekran!Sony'den otobüs büyüklüğünde 16K MicroLED ekran!

PAYLAŞ