Sony'den PlayStation 5 Çıkış Tarihi Hakkında Açıklama - Haberler - indir.com

Sony'den PlayStation 5 Çıkış Tarihi Hakkında Açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 20:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Elektronik ürünler üretimi konusunda başarılı bir çizgide ilerleme kat eden Sony şirketi, bir süre önce yeni PlayStation modelinin adını PS5 şeklinde ayarladıklarının bilgisini verdi. PS ile oyun oynama zevkini profesyonel düzeyde yaşamayı seven oyuncular Sony'den yakın zamanda yeni nesil PlayStation'ı bekliyordu. Yeni nesil PlayStation hakkında isim açıklamasında bulunan şirket aynı zamanda PlayStation 5'in çıkış tarihi hakkında da net bir açıklamada bulundu. şirketin yaptığı açıklamaları değerlendirdiğimiz taktirde PS5'in oyunculara sunulması için biraz daha beklememiz gerekiyor. Bu haber oyuncuları üzse de şirket tarafından net bir açıklama yapıldı. 

PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

Sony, geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabı üzerinden soru cevap şeklinde bir anket yaptı. Aynı zamanda Sony, burada PlayStation 5'in çıkış tarihi hakkında da resmi açıklamalarda bulundu. Sony tarafından yapılan paylaşıma göre PlayStatin 5 gelecek 12 ay içerisinde piyasada yerini almayacak. Değerlendirmeler sonunda PS5 modelli konsol, ihtimal değerinde olarak 2020 yılının sonbahar aylarında piyasaya sürülecek. PlayStation 5'in tanıtım lansmanı ise gelecek yılın yaz ayları içerisinde yapılması bekleniyor. Söz konusu bu bilgiler tamamen ihtimal değerindedir. Lansmanın yaz ayında gerçekleşeceği düşüncesi ise, tatil zamanında yapılan lansmanların çok daha etkili sonuçları ortaya çıkarıyor. Oyuncu kitle yaz aylarında konsollara daha çok yönelerek yaşatan etki her zamankinden daha büyük olduğu düşüncesi piyasada etkindir. 

PlayStation 5, AMD Ryzen ile GeliyorPlayStation 5, AMD Ryzen ile Geliyor

Konsol üretimi yapan Sony, bu yıl içerisinde düzenlenecek olan E3 etkinliğinde herhangi bir basın toplantısı düzenlemeyecek. Japonya'nın başarılı teknoloji şirketlerinden Sony, geçtiğimiz günlerde PlayStation 5 hakkında çeşitli özellik bilgilendirmesi yaptı. Şirketin yaptığı açıklamaları değerlendirdiğimiz taktirde, 8K görüntü desteği ve 3D ses özelliği ile karşı karşıya geliyoruz. Oyuncuların oyun zevkini kusursuz bir şekilde yaşamasını sağlayan konsollar her geçen gün gelişen teknoloji doğrultusunda çok daha fonksiyonel bir hal almayı başarıyor. Şirketlerin teknolojik ögeleri özgün bir şekilde kullanması ile ortaya eşsiz ürünler çıkmaktadır. 

PlayStation 5 modelli konsolun, işlemci kısmında ise AMD'nin sekiz çekirdekli Ryzen işlemci çipi kullanılacaktır. Söz konusu bu bilgilerin yanı sıra aynı zamanda şirket, PlayStation 4 adlı konsolların satış adetleri hakkında da bilgi verdi. PS4'ün şu ana kadarki satış rakamlarına baktığımız taktirde 97 milyona yakın PS4 modelinin satıldığı da şirketin verdiği bilgiler arasında yerini alıyor. PS4'ün satış rakamlarının yakında zamanda 100 milyonu da geçeceği hakkında çeşitli düşünceler söz konusudur. Teknoloji devi Sony, PlayStation 5'in işletme karı olarak değerlendirdiği kazancın önümüzdeki süreçte yüzde 10 oranında azalabileceği yönünde öngörüler mevcuttur. 

PlayStation 5 modelli konsolda, 8 çekirdekli 7nm üretim sürecinden geçen AMD Ryzen 3600 G işlemci sistemi olacağı yönünde çeşitli bilgiler mevcuttur. PlayStation 5'in fiyatının ise 400 dolar şeklinde olacağı biliniyor. Cihazda SSD ve Işın İzleme desteği de yer alıyor olacak. PlayStation 5, son teknoloji ögeler doğrultusunda geliştirilecek ve oyunculara kusursuz bir oyun deneyimi yaşatmak konusunda başarılı bir çizgide ilerleme kat edecek. 


Playstation 5 İle Birlikte Gelecek Yeni OyunlarPlaystation 5 İle Birlikte Gelecek Yeni Oyunlar
Sony'den, PlayStation 5 Hakkında AçıklamaSony'den, PlayStation 5 Hakkında Açıklama
PlayStation 5 Tahmin Edilenden Daha Ucuz OlabilirPlayStation 5 Tahmin Edilenden Daha Ucuz Olabilir

PAYLAŞ