Sony yeni telefonu Xperia 8 Lite'ı duyurdu - Haberler - indir.com

Sony yeni telefonu Xperia 8 Lite'ı duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-26 14:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Sony, Xperia 8 Lite isimli yeni akıllı telefonunu, Japonya'da duyurdu. Teknik özellikleri ve tasarımı ile günümüz ihtiyaçlarını karşılayamayan telefon, yüksek fiyatı ile de kafaları karıştırıyor. Sony'nin yeni akıllı telefonu, 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren Japonya'daki kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, yaklaşık olarak 1 yıl önce Xperia 8 isimli akıllı telefonunu kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Bu akıllı telefonu unutmayan şirket, şimdi Japonya'da düzenlediği bir etkinlikte Xperia 8'in bazı özelliklerini kırptığı yeni bir telefon duyurdu. Xperia 8 Lite olarak isimlendirilen bu telefon, 1 Eylül'den itibaren Japonya'daki Sony hayranlarının beğenisine sunulacak.

Xiaomi hareketli kamera sistemine sahip telefon üzerinde çalışıyorXiaomi hareketli kamera sistemine sahip telefon üzerinde çalışıyor

Xperia 8 Lite 6,0 Inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlük sunan bir LCD ekrana sahip. Gorilla Glass 6 korumasına sahip olan bu ekranda herhangi bir çentik ya da delik bulunmuyor. Bunun yerine eski usulde geniş çerçeveye sahip olan telefonun ön tarafında 8 MP çözünürlük sunan bir ön kamera yer alıyor. Bu arada, telefonun ekranı gibi arka kapağı da Gorilla Glass 6 korumasına sahip.

Karşınızda Sony Xperia 8 Lite

Telefonun arka yüzeyine baktığımız zaman 12 MP çözünürlük sunan f/1,8 diyafram açıklığında bir ana kamera ve 8 MP çözünürlük sunan  f/2,4 diyafram açıklığında akıllı telefon kamerası karşımıza çıkıyor. Telefonun içine bakıldığı zaman Snapdragon 630 işlemciye ek olarak 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı yer alıyor. Telefonun sahip olduğu microSD desteği, depolama alanını 512 GB'ye kadar genişletirken telefonun yan tarafında bulunan parmak izi okuyucu sensör, kullanıcılara hoş bir deneyim sunuyor. 

Sony Xperia 8 Lite'ın sahip olduğu bu özelliklerin şu ana kadar idare edecek seviyede olduğu söylenebilir. Fakat bu telefon ilginç bir şekilde Android 9 Pie işletim sistemine sahip. Ayrıca telefonun batarya kapasitesi yalnızca 2.870 mAh. Bu özellikler, Xperia 8 Lite'ın rakiplerine karşı olan rekabet gücünü hayli düşürecek gibi görünüyor.

Sony Xperia 8 Lite teknik özellikleri

  • Ekran: 6,0 inç, FHD+ LCD
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 630
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 64 GB (microSD desteğiyle 512 GB)
  • Ön Kamera: 8 MP
  • Arka Kamera: 12 MP + 8 MP
  • Batarya: 2,870 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 9 Pie
  • Bağlantı: USB Type-C, 3,5 mm kulaklık girişi
  • Renkler: Siyah, beyaz

Bütün bu özellikler ile birlikte gelecek olan Sony Xperia 8 Lite'ın fiyatı 800 Dolar (yaklaşık olarak 2,070 TL + vergiler) olarak duyuruldu.



PAYLAŞ