Sony yeni teknolojisi ile telefon kameralarını çok daha iyi hale getirecek - Haberler - indir.com

Sony yeni teknolojisi ile telefon kameralarını çok daha iyi hale getirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-13 18:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kamera sistemleri ve görüntüleme alanındaki teknolojisi ve başarısı ile dikkat çeken Sony, bu alandaki yeni geliştirmelerini sunmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket yeni 2x2 OCL sensörü ile akıllı telefon kameralarını çok daha iyi bir seviyeye getirecek. Şirketin kısa süre önce lanse ettiği 2x2 OCL sensör teknolojisi görücüye sunuldu. Bu yeni teknoloji telefon kamerası tarafında yeni bir dönem başlatabilir olarak beklentiler bulunuyor. Şirketin açıklamalarına göre standart yapıya sahip sensörler her piksel üstüne tek bir lens geliyor. Bu lensler ise temel anlamda ışığı piksellere yönlendirme görevine sahip durumda. Ancak yeni 2x2 OCL teknolojisinde ise dört piksele bir mercek katılıyor. Bu durum ise oldukça etkili oluyor. Bu sayede tüm sensör alanı “eksiksiz olarak” netleme algılama durumuna dahil oluyor.

Sony, Yeni Kamera Teknolojisi ile Dikkat Çekiyor

Sony CEO'sundan heyecanladıran PlayStation 5 açıklamasıSony CEO'sundan heyecanladıran PlayStation 5 açıklaması

Bu netleme yeteneği sayesinde kameranın otomatik netleme hızı ciddi olarak artış sağlıyor. 2x2 OCL ile diğer yandan düşük ışık netleme performansı da gelişiyor. Bu yeni kamera teknolojilerinin yeni yılda piyasaya giriş yapacak olan akıllı telefon modellerinin kamera tarafında gelişmesi anlamına geliyor. Sensör ve görüntüleme teknolojisi tarafında rakipsiz olarak nitelendirilen Sony, geliştirmelerini sürdürüyor.

Sony’nin yeni 2x2 OCL sensör teknolojisine sahip olacak olan ilk cihaz OPPO Find X2 olacak. 2019’un ilk çeyreğinde gelecek olan bu telefon özel modifiye edilen büyük boyutlu 2x2 OCL sensörü ile kamera tarafından iddialı olacak.


Sızdırılan Sony Xperia 0 özellikleriSızdırılan Sony Xperia 0 özellikleri
Sony'den hayranlarını şok eden PSP ve PS Vita açıklamasıSony'den hayranlarını şok eden PSP ve PS Vita açıklaması

PAYLAŞ