Sony, Yeni 4K ve 8K TV'lerini CES 2019 Fuarında Tanıttı - Haberler - indir.com

Sony, Yeni 4K ve 8K TV'lerini CES 2019 Fuarında Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-08 12:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Sony, geçen yıl New York tarafında ilk kez sergilemiş olduğu Master Series serisi TV'lerinin boyutlarını artırma yolunda ilerliyor. CES 2019 kapsamında Sony, yeni Z9G 8K LCD ve A9G 4K OLED TV'lerini sergiliyor. İşte Sony, Yeni 4K ve 8K TV'lerini CES 2019 Fuarında Tanıttı

Snapdragon 855'li Sony Xperia XZ4'ün özellikleri neler?

Yeni Tasarımlı Sony Xperia XZ4 Ortaya ÇıktıYeni Tasarımlı Sony Xperia XZ4 Ortaya Çıktı

İki seri de Picture Processor X1 Ultimate Görüntü İşlemcisi Barındırıyor

Z9G, 85 inç ve 98 inç modeller ile birlikle gelirken, A9G ise 55, 65 ve 77 inçlik boyutlar ile birlikte sunuluyor. Ayrıca bu iki seri içerisinde de Picture Processor X1 Ultimate görüntü işlemcisi bulunuyor. Sony, bunun 8K için özel olarak geliştirilen algoritma barındırdığını ve bunları analiz ettiğini belirtti. Sonuç olarak yapımcının düşüncesini yansıtan ve daha gerçekçi resimler sunan detayların ve kontrastın elde edildiğini vurguladı.

Devasa olan Z9G modeli, Sony şirketinin son kullanıcılara hitap eden ilk 8K TV modeli olma özelliğini taşıyacak. Şirket, 33 milyon pikselin en iyi bir şekilde görüntüyü sunması için birçok teknoloji geliştirdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamanın Türkçesi şu şekilde:

"Z9G serisi için, tamamen yerel lokal karartma özellikli bir Backlight Master Drive ve 8K X’e bağlı Dynamic Range PRO dahil, tamamen yeni 8K teknolojileri geliştirilmiştir. Z9G’deki Backlight Master Drive, bağımsız olarak kontrol edilen ve yoğun parlaklık ve zifiri siyahlarla benzersiz bir kontrast sunan ultra yoğun LED modüllerine sahiptir. Bu arka ışık sistemini optimize etmek için, 8K X eğilimli Dynamic Range PRO, güçlendirilmesi gereken alanlardaki parlaklığı akıllıca artırmak için kaydedilen enerjiyi kullanır."

Sony, kendisinin geliştirdiği bir algoritma ile 4K içeriğin, 8K'ya yakın kalitede ölçeklendiğini belirtiyor. Sistemi 8K veri tabanı kullanıp çok daha doğru ve detaylı ölçeklendirme gerçekleştiriyor. 


Sony Xperia XZ4 Kompakt Görselleri Ortaya ÇıktıSony Xperia XZ4 Kompakt Görselleri Ortaya Çıktı
Sony'nin Xperia XZ4 Compact modeli görüldüSony'nin Xperia XZ4 Compact modeli görüldü
Sony Xperia XZ4 Bir Kez Daha GözüktüSony Xperia XZ4 Bir Kez Daha Gözüktü

PAYLAŞ