Sony Xperia Compact, tekrar akıllı telefonlarda yer alacak - Haberler - indir.com

Sony Xperia Compact, tekrar akıllı telefonlarda yer alacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 17:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Japon teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony, 2018 yılından bu yana güncellediği Xperia Compact serisi yeniden kendinizi gösterecek. Galaxy S21'lerle ilgili sızıntılarla adından söz ettiren OnLeaks ekibi tarafından paylaşılan bilgilere göre, bu yıl içerisinde yeni bir Xperia Compact akıllı cep telefon ile karşılaşmak mümkün olacak. 

Akıllı cep telefon üreticileri genellikle amiral gemisi niteliğine sahip olan cep telefonlarında en az 6 inç boyutlu ekranlar kullanmayı tercih ediyor. Bu şekildeki ekranlar büyük oldukları için özellikle video seyrederken çok keyifli fakat her kullanıcı bu kadar büyük ekranlı telefonlar kullanmak istemiyor. İşte bu kadar büyük ekran kullanmak istemeyen kullanıcıların beğenisini kazanabilmek için de üreticiler üst seviye özelliklerle donatmış oldukları küçük ekranlı akıllı cep telefonlar üzerinde çalışmalar yapıyor. 

Yeni amiral gemi Sony Xperia 5 II'nin sızdırılmış özellikleriYeni amiral gemi Sony Xperia 5 II'nin sızdırılmış özellikleri

Xperia Compact, serisinin amacı tama olarak budur. Yani büyük ekranlı kullanıcılara hitap etmek. İlk olarak Xperia Compact serisi cihazlar 2014 yılında Xperia Compact Z1 adıyla kullanıcıların karşısına sunan Sony, serinin son üyesi olan Xperia XZ2 Compact’ı 2018 yılında kullanıcıların beğenisine sunmuştu. O tarihten bu yana bir Xperia Compact akıllı telefonu tanıtmayan bu şirket, yıllarca süren bu sessizliğine bozmaya karar verdi. 

Xperia Compact serisine yeni bir üye ekleniyor

OnLeaks ekibi tarafından paylaşılan yeni rapora göre, Sony çok yakın zaman içerisinde yepyeni bir Xperia Compact’la kullanıcıların karşısına çıkacak. Yeni Xperia Compact akıllı telefonun, ekran kısmının 5 inç olacağı ve 140 x 68,9 x 8,9 ölçülerine sahip olacağı bilgisi elde edildi. Konuyla ilgili olarak çalışmalar yapan ekibin paylaşmış olduğu görsellerden de anlaşıldığı üzere Sony’nin yeni telefonu çerçevesiz olmayacak, en azından çerçevesizlik gibi bir iddiası olmayacak demek mümkündür.

Başarılı isim Sony aynı zamanda, söz konusu bu akıllı cihazda 8 MP çözünürlüğünde bir ön kamera ve 13 MP çözünürlüğünde çift arka kamera kurulumuna sahip olacak. Cihazın sol kısmında ses düğmesi, kamera düğmesi ve parmak izi sensörü ile beraber daha kaç düğme yer alacak olan Xperia Compact akıllı telefonda, uzun bir süredir görmeye alışık olunmayan 3,5 mm kulaklık girişi de yer alacak. OnLeaks tarafından konu hakkında paylaşılan raporlarda, söz konusu bu akıllı cep telefonun işleci, RAM miktarı, dahili hafızası, GPU gibi ayrıntılarıysa ne yazık ki şu an için bilinen bir durum değildir. Xperia Compact serisi ile ilgili belirtilmeyen bir başka önemli detay ise telefonun ne zaman tanıtılacağı. 2021 yılı içerisinde tanıtılacağı düşünülen bu telefon ne z aman resmi olarak kullanıcıların beğenisine sunulacak hep birlikte görmek mümkün olacak.  

 


Büyük telefon sevmeyenlere özel amiral gemisi Sony Xperia 5 IIBüyük telefon sevmeyenlere özel amiral gemisi Sony Xperia 5 II
Xperia 1 III özellikleri belli olduXperia 1 III özellikleri belli oldu
Sony Xperia 1 II için Android 11 sunulduSony Xperia 1 II için Android 11 sunuldu

PAYLAŞ