Sony Xperia 1 II'nin kamera özellikleri ortaya çıktı! - Haberler - indir.com

Sony Xperia 1 II'nin kamera özellikleri ortaya çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 11:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Japon devi Sony, geçtiğimiz ay resmi olarak yeni amiral gemisi modeli Xperia 1 II’i duyurmuştu. Sony’nin tanıtım esnasında cihaz özelliklerinden fazla bahsetmediği biliniyordu. Ancak şimdi ise kamera detayları ile beraber Sony Xperia 1 II’nin birçok özelliği ortaya çıktı. Sony tarafından etkinlik esnasında yapılan açıklamalar ile cihazın işlemci, kamera ve RAM gibi donanım özellikleri ile ön plana çıkmıştı. Ancak lansman esnasında merak edilen kamera detaylarından pek bahsedilmemişti.

Sony Xperia 1 II’nin tanıtılmasının üzerinden bir ay geçti ve henüz piyasaya sürülmedi. Kullanıcılar ise bu telefonun tüm detaylarını öğrenebilmek için çıkmasını beklemeleri gerekiyordu. Ancak bu duruma gerek kalmadan Sony Xperia 1 II’nin tüm kamera detayları ortaya çıktı.

Snapseed 2018’den sonra ilk güncellemesini aldı!Snapseed 2018’den sonra ilk güncellemesini aldı!

Sony Xperia 1 II kamera özellikleri ve detayları

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Xperia 1 II kamera kurulumu tarafında 12 megapiksel F1.7’lik Sony IMX557 sensörü bulunuyor. Buna ek olarak 12 megapiksel F2.2 Sony IMX363 ultra geniş açı sensör, telefoto için 12 MP F2.4’lük Samsung ISOCELL S5K3T2 sensör yer alıyor. Modelin ön tarafına baktığımızda ise 8 megapiksel F2.0 Samsung S5K4H7 sensör bulunuyor. Bu kamera sistemi içerisinde dikkatleri en fazla ise Sony IMX557 sensörü çekiyor. Xperia 1 II modelinin sahip olduğu Sony IMX363 ve Samsung ISOCELL S5K3T2 kamera sensörleri geçtiğimiz dönemlerde farklı akıllı telefon modellerinde de yer almıştı.

Ancak Sony IMX557’nin daha önce bilindik bir sensör olduğunu söyleyemeyiz. Tahminlere göre ise Galaxy S20 serisinde yer alan IMX555 modeline bir hayli yakın olduğu düşünülüyor. İki sensör arasında ise sadece büyüklük farkının olduğunu ve bu sensörün Xperia 1 II modeline özel üretilmiş olduğu düşünülüyor. Sony’nin yeni amiral gemisi cihazı Xperia 1 II için ortaya çıkan bir diğer detaya göre ise depolama alanı belli oluyor. Buna göre yeni modelde UFS 3.1 veya UFS 3.0 destekli bir depolama birimi yer alması bekleniyor.

Sony cephesinden konu hakkında bir açıklama gelmezken, yüksek bir ihtimalle UFS 3.0 kullanması bekleniyor. Model piyasaya 2020’nin ikinci çeyreğinde çıkacakken cihazın ise 1200 Euro fiyat seviyesinde satılması bekleniyor.


Xiaomi, Surge işlemci projesine son verdi!Xiaomi, Surge işlemci projesine son verdi!
Sony PlayStation'ların download hızına kısıtalma getirdi!Sony PlayStation'ların download hızına kısıtalma getirdi!

PAYLAŞ