Sony Xperia 1 II ve Xperia 10 II ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Sony Xperia 1 II ve Xperia 10 II ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 21:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Japon teknoloji devi Sony, yeni akıllı telefonlar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi ise şirketin Sony Xperia 1 II ve Xperia 10 II adlı yeni akıllı telefon modelleri ortaya çıktı. Çok yakın bir zamanda tanıtımı gerçekleştirilecek olan cihazların özellikleri ve tasarımına yönelik detaylar da belli olmuş oldu. Akıllı telefon pazarı resmi olarak ülkemizde bulunmayan Sony, pazarda rakiplerinin arkasında kalmasına rağmen yeni modeller geliştirmeye devam ediyor. Bu noktada karşımıza gelen son akıllı telefon modelleri ise farklı isimler ile dikkat çekiyor. Sony Xperia 1 II ve Xperia 10 II olarak gözüken bu modellerden Xperia 1 II amiral gemisi olarak şirketin klasik tasarım çizgisini koruyor. Çentiği olmayan ve uzun yapıda gelen bu model parmak izi sensörünü ekrana entegre etmiş durumda.

Yeni Sony Xperia özellikleri ve detayları

Sony Xperia 9'un basın görselleri gün yüzüne çıktıSony Xperia 9'un basın görselleri gün yüzüne çıktı

Xperia 1 II modeli kavisli yerine düz bir yapıda gelirken, üst çerçevesi biraz kalın bir yapıda geliyor. Sızan detaylara göre işlemci gücünü Snapdragon 865’den alacak olan bu işlemci 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Xperia 1 II modelinin ön tarafında 8 megapiksel bir kamera görüyoruz. Arka yüzeyde ise dörtlü kamera sistemi görmemiz bekleniyor. Bu kapsamda 12 megapiksel 16 mm 1/2.6 inç + 12 megapiksel 24 mm + 12 megapiksel 70mm zoom lens + 3D ToF sensörlerini göreceğiz. ZEISS imzalı olacak bu kamera sistemi optik görüntü sabitleme yeteneği ile iyi bir netleme performansı sunması bekleniyor.

Ekran tarafında ise 6.5 inç 21:9 4K HDR OLED bir panel görebiliriz. Ancak 90 Hz yerine benzer bir deneyim sunacak akıcılık sunması bekleniyor. 4000 mAh’lik pile sahip olacak model suya karşı dayanıklı olurken, iki farklı renk seçeneği ve 5G desteği ile gelişmiş teknolojilerin modelde yer alması bekleniyor.

Xperia 10 II modeline bakacak olursak bu cihazda Xperia 1 II benzeri bir tasarıma sahip olacak. Parmak izi sensörünü yanda barındıracak olan bu modelde ise muhtemel olarak 6 inç 21:9 FHD+ OLED bir ekran göreceğiz. Snapdragon 865 işlemcisinin güç vermesi beklenen modelde 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama yer alacak. Fiyatları belli olmayan bu modellerin 24 Şubat’ta duyurulması bekleniyor.


Resmi olarak tanıtılan Sony Xperia L4 özellikleriResmi olarak tanıtılan Sony Xperia L4 özellikleri
Instagram son gönderiler özelliğini test etmeye başladıInstagram son gönderiler özelliğini test etmeye başladı

PAYLAŞ