Sony Xperia 1 II için Android 11 sunuldu - Haberler - indir.com

Sony Xperia 1 II için Android 11 sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-15 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Sony Xperia 1 II kullanıcıları bugünden itibaren Android güncellemesini tamamen kararlı bir şekilde almaya başlayacaklar. Sony'nin kademeli bir şekilde dağıtımına başladığı güncelleme, Sony Xperia 1 II'yi Android 11 güncellemesinin yenilikleri ile donatılıyor olacak. 

Andrıoid 11 güncellemesi Sony Xperia 1 II için sunuldu

PlayStation maliyeti Sony'e pahalıya patladıPlayStation maliyeti Sony'e pahalıya patladı

Android 11 güncellemesinin sunulacağı akıllı telefonlar listesine, bugün itibariyle bir yeni cihaz daha eklenmiş oldu. Daha önce incelemesi de yapılan Xperia 1 II, bugünden itibaren Android 11 güncellemesini kararlı haliyle almaya başlıyor. Kademeli olarak dağıtılmaya başlanacak olan güncellemeyi ilk alan şanslı kişiler arasında sizde olabilirsiniz. 

XDA Developers ekibi tarafından belirtilen bilgilere göre Sony, Xperia 1 II adlı akıllı cep telefonu için Android 11 güncellemesi ilk olarak dağıtıma Tayvan'dan başlayacak. Boyutunun 933,9 MB olduğu dile getirilen 58.1.A.0.921 yapı numarasına sahip güncelleme, Xperia 1 II’ye sohbet balonları, yerleşik bir ekran kaydedici, güç menüsüne eklenen akıllı kontroller ve yepyeni gizlilik ayarları olmak üzere birbirinden harika özellikler getiriyor.

Bunun yanı sıra aynı zamanda geliştirici şirket, Android 11 ile beraber, kullanıcıların telefonlarının maksimum şarj oranını %80 veya %90 ile sınırlamalarını mümkün hale getiren BatteryCare özelliğini de kullanıcıların beğenisine sunacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda Sony, Cinema Pro uygulamasına 4K HDR formatında 120 FPS ağır çekim moduyla kayıt alabilme özelliğini de güncelleme ile getirdi.

Android 11 güncellemesiyle Xperia 1 II için gelen yenilikler

Sony Xperia 1 II artık Cinema Pro uygulamasıyla 4K HDR formatında 120 FPS ağır çekim videolar çekebilecek.

Photo Pro uygulamasına, sık kullandığınız seçenekleri kaydedebileceğiniz bir MR modu eklendi.

5G kullanıcıları için, Çift SIM modunda iken bekleme desteği.

BatteryCare ile maksimum batarya oranını %80 veya %90 olarak ayarlayabilme imkanı eklendi.

Bildirim çubuğuna yerleşik bir ekran kaydedici eklendi.

Xperia 1 II kullanıcıları için yepyeni duvar kağıtları eklendi.

Güç menüsüne, akıllı ev ekosistemini kontrol etmek için birtakım özellikler eklendi.

Wi-Fi ve hotspot artık aynı anda açılabilecek. Yani birisi açıkken diğer otomatik olarak kapanmayacak.

Hatırlamak gerekirse Sony, kasım ayı içerisinde yayınladığı bir yol haritasında Xperia 1 II için Android 11 güncellemesini tam da bu ay içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacağını belirtti. Yani şöyle ki, bugün yapılan bir hamleyle beraber sözünün eri olduğunu da herkese göstermiş oldu. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony, eğer bu tutumundan vazgeçmez ve işleri de planladığı gibi giderse Şubat 2021′den itibaren Xperia 1 ve Xperia 5 için; Ocak 2021′in son günlerine yaklaşırken Xperia 5 II ve Xperia 10 II için Android 11 güncellemesinin kullanıma sunulduğunu görmek mümkün olacak. Android One kapsamında ilk Android güncellemesini sunacağını iddia edip de kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratan şirketlerin olduğu şu günlerde, şirketin bu tarz tutumlarını görmek son derece sevindirici bir gelişmedir. 

 


Sony, PS5 için önemli bir uyarıda bulunduSony, PS5 için önemli bir uyarıda bulundu
Sony Drone pazarına giriş yapmaya hazırlanıyorSony Drone pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor
Android 11 güncellemesi alacak Sony cihazları belli olduAndroid 11 güncellemesi alacak Sony cihazları belli oldu

PAYLAŞ