Sony ve Zeiss stratejik bir ortaklığa imza attı - Haberler - indir.com

Sony ve Zeiss stratejik bir ortaklığa imza attı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-26 09:03:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Japon teknoloji devi Sony ve Almanya merkezli optik üretcisi Zeiss, hali hazırda var olan stratejik ortaklıklarını daha da genişlettiklerini duyurdular. Sony, üst düzey dijital kamera ve fotoğraf makinelerinde kullandığı Zeiss sensörlerine, yeni amiral gemisi telefonu Xperia 1 II'de de yer veriyor.

Sony'nin, Hi8 Handycam CCD-TR555'i 1996'da piyasaya sürmesinden bu yana Japon şirket ile birlikte çalışan Zeiss, Sony ile dijital görüntülemeden Xperia akıllı telefonlara dek uzanan yeni bir stratejik ortaklık için masaya oturduklarını ve anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Sony, Zeiss’ın lenslerini yıllar boyunca dijital fotoğraf makineleri ve video kameralarında kullandı. 

Samsung Galaxy Note 10 Lite Türkiye’de satışa çıktıSamsung Galaxy Note 10 Lite Türkiye’de satışa çıktı

Sony'nin ilk 5G'li amiral gemisi Xperia 1 II'nin tasarımı

sony xperia

Zeiss’ın lensleri, Japon marka Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia 1 II’nin kameralarına güç veriyor. Fakat Sony'nin aynı kamera donanımını gelecekteki tüm Xperia modellerinde kullanmayı planlayıp planlamadığı henüz bilinmeyen bir gelişme. Her halükarda, Sony ve Zeiss arasındaki evliliğin tazelenmesi, pek çok yeni gelişmeye kapı aralayacaktır.

Sony Xperia 1 II'nin kamera özelliklerinden kısaca bahsetmek gerekirse; tamamı 12 MP'lik üçlü arka kamera ile birlikte gelecek olan Sony Xperia 1 II, ultra geniş açı, geniş açı ve telefoto çekimlerine imkan veren kameralara sahip olacak. Sürekli çekim ve izleme özellikli Otomatik Odaklama (AF) / Otomatik Pozlama (AE) gibi profesyonel düzeyde bazı özelliklere ev sahipliği yapıyor. 


Sony ve Zeiss


PAYLAŞ