Sony ve Epic Games'ten 250 milyon dolarlık antlaşma - Haberler - indir.com

Sony ve Epic Games'ten 250 milyon dolarlık antlaşma

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-10 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5 için hazırlık aşamasında olan Sont ve Epic Games bir anlaşma imzaladı. Unreal Engine sayesinde oyun motoru piyasasında adından söz ettirmeyi başaran Epic Games, ücretsiz olarak dağıttığı oyunlar ile adından daha fazla söz ettirmeyi başardı. 

Sony ve Epic Games 250 milyon dolar anlaşma yaptı

Unreal Engine 4 ile geliştirilen Fortnite'ın başarısının ardından oyun dağıtım pazarına giren ABD'li şirket, şimdiye kadar 1.83 milyar dolar toplamaya başardı. İki şirket arasında yaşanan söz konusu bu anlaşma, Sony'nin eğlence ve teknoloji alanındaki uzmanlığı ile Epic Games'in eğlence ve dijital ekosistem alanındaki tecrübesini bir araya getirecek. İki şirkette bu projenin tüketiciler ve içerikler hazırlayan kişiler için benzersiz deneyimler sağlayacağını dile getirdi. Sony, Epic Games’ten yüzde 1.4’lük bir hisse satın aldığını ve bu hissenin 17.86 milyar dolar değerinde olduğunu belirtti.

Sony'nin yeni patenti PlayStation 5'in üretim sürecini açığa çıkardıSony'nin yeni patenti PlayStation 5'in üretim sürecini açığa çıkardı

Epic Games’te İcra Kurulu Başkanı ve Kurucu sıfatları ile görev alan Tim Sweeney, Epic Games’in kendi oyunlarını başka platformlarda da yayımlayabileceğini ifade etti. Sweeney, Sony ile imzalanan anlaşma hakkında şunları söyledi; “Sony ve Epic Games, yaratıcılığın ve teknolojinin buluştuğu projelere imza attı. Oyunun, filmin ve müziğin birleşmesini sağlayan, gerçek zamanlı olan ve 3 boyutlu deneyimlere ev sahipliği yapan bir vizyonu paylaşıyoruz. Bütün tüketiciler ve içerik oluşturmak adına çalışan kişiler için daha açık ve daha erişilebilir bir dijital ekosistem kurmaya çalışıyoruz.” Sony’nin İcra Kurulu Başkanı Kenichiro Yoshida, birkaç hafta önce PlayStation 5 oyunları için kullanılacağı belirtilen Unreal Engine 5 adına oldukça umutlu. Yoshida, bu yatırımın devrimci bir ruha sahip olduğunu düşünüyor. İki, dev şirket arasında yapılan bu anlaşma karşısında gelecek günlerde daha fazla yeniliğin yaşanması bekleniyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


Sony'den PlayStation 5 hakkında dikkat çeken açıklamalarSony'den PlayStation 5 hakkında dikkat çeken açıklamalar
Epic Games ve Fortnite polis araçları için şaşırtıcı bir karar verdiEpic Games ve Fortnite polis araçları için şaşırtıcı bir karar verdi
Epic Games kullanıcı sayısı konusunda son derece mutluEpic Games kullanıcı sayısı konusunda son derece mutlu

PAYLAŞ