Sony toplam telefon satışlarında Galaxy Fold'un bile arkasında kaldı - Haberler - indir.com

Sony toplam telefon satışlarında Galaxy Fold'un bile arkasında kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-17 09:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Rakiplerin dişli çıkması nedeniyle akıllı cep telefonu pazarında istediği başarıyı elde edemeyen Sony, bu yıl içerisindeki toplam akıllı cep telefonu satışları ile iki aylık Galaxy Fold'un satış sayısını dahi geçmeyi başaramadı. Güney Koreli akıllı cep telefonu üreticisi Samsung, sorunları adeta hiç bitmeyen fakat sonrasında yenilenerek pazara tekrar sürülen katlanabilir akıllı cihazı Galaxy Fold'un 1 milyon satış rakamına ulaştığını bildirdi. Akıllı cihaz üreticisi Sony ise, yıl içerisindeki toplam akıllı cep telefonu satışının bu rakamlara dahi ulaşmadığını açıkladı. 

Sony, satış rakamları ile Galaxy Fold'un gerisinde kaldı

Son üç ay içerisinde Galaxy Fold, Sony'nin satış rakamlarını geçti. Çeşitli sorunlarla pazara giren ve fiyatı 2 bin dolar olan iki aylık satışa sunulmuş Galaxy Fold, için bu satış rakamları oldukça iyi olarak değerlendirildi. Sony tarafından verilen satış rakamlarına göz attığımızda şirketin 2019 yılının ikinci çeyreğinde 900 bin adet satış rakamının üçüncü çeyrekte ise bu satış rakamlarının 600 bin adete düşmesi şirketin Galaxy Fold'un gerisinde kalmasına neden oldu. 

Sony PS4 çapraz platform desteği başlıyorSony PS4 çapraz platform desteği başlıyor

Elde edilen bu verilere göre orta sınır Sony Xperia 1 ve Xperia 5'in yanı sıra aynı zamanda Xperia 10 ve Xperia 10 Plus gibi üst düzey akıllı cihazların da dahil olması, şirketin planladığı satış rakamlarının oldukça gerisinde olduğunu gösteriyor. Konu ile ilgili bu bilgiler, Samsung tarafından üretilen Galaxy Fold'un son üç ay içerisinde Sony'den daha fazla satış gerçekleştirdiği açıklandı. Teknoloji şirketi Sony'nin bu kötü sürecinin daha ne kadar devam edeceği ise akıllarda soru işaretidir. Şirket, son derece sancılı olan bu sürece radikal bir karar ile son vermezse şirket için akıllı cep telefonu rüyası tamamen son bulabilir. Akıllı cep telefonu pazarı bildiğiniz üzere son yıllarda oldukça ciddi oranda gelişti. Bunun üzerine geride kalan birçok şirket için akıllı cihaz pazarında çeşitli sorunlar yaşamaya başladı. 

 

 


Sony Xperia 8 yüksek fiyatla geldi. Sony Xperia 8 özellikleri ve fiyatı!Sony Xperia 8 yüksek fiyatla geldi. Sony Xperia 8 özellikleri ve fiyatı!
Sony PlayStation 5 eski oyunları destekleyecek mi?Sony PlayStation 5 eski oyunları destekleyecek mi?
Sony CEO'sundan heyecanladıran PlayStation 5 açıklamasıSony CEO'sundan heyecanladıran PlayStation 5 açıklaması

PAYLAŞ