Sony, PS5’in ilk yılında, PS4’ten daha fazla satmasını bekliyor - Haberler - indir.com

Sony, PS5’in ilk yılında, PS4’ten daha fazla satmasını bekliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sony Interactive Entertainment CEO'su Jim Ryan, verdiği bir röportajda Sony'nin PlayStation5'in PlayStation 4'ten daha iyi bir çıkış yapmasını beklediklerini dile getirdi. 

Yeni nesil grafikleriyle oyun dünyasında yeni bir dönemin kapılarını açacak olan yeni nesil oyun konsollarının piyasaya sürülmesinde çok az bir zaman kaldı. Oyun piyasasında Microsoft’la ezeli rekabet içinde olan Sony, merakla beklenen PlayStation 5’i Xbox X SeriesX’ten iki gün sonra tanıtacak. 12 kasım 2020 tarihinde resmi olarak tanıtılacak olan PlayStation 5’le ilgili şirketin umutları da büyük.

Godfall PlayStation 5 çıkış tarihi belli oldu!Godfall PlayStation 5 çıkış tarihi belli oldu!

Sony, yeni nesil oyun konsolunu stratejik olarak Microsoft'tun hemen ardından piyasaya sürmeye karar vermiş olsa da iki konsolunda sahip olduğu özelliklere baktığımızda sert bir rekabet olacağını söylemek yanlış olmaz.

Kore merkezli Naver ile röportaj yapan Jim Ryan, şirketin PlayStation 5'in PlayStation 4'e göre daha iyi çıkış yapacağına inandığını açıkladı. Hatırlarsanız 2013 senesinin Kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 4 sadece dört ay içerisinde 7 milyon adet satarak büyük bir başarı yakalamıştı.. Oyun oynamayı bambaşka bir noktaya taşıyacak olan yeni nesil oyun konsolları şimdiden büyük bir heyecan yaratmış durumda. Oyun piyasasının 2013 senesinden beri olan gelişimi düşünüldüğünde Sony’nin hedeflediği satış başarısının mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

PS 5'te kullanılabilecek PS 4 aksesuarları açıklandı

Ancak Microsoft’un bu yıl Sony karşısında güçlü bir rakip olduğunu da unutmamak gerek. PlayStation 5’e kıyasla çok daha uygun bir fiyatla satışa sunulacak olan Xbox X Series S, Xbox Series X modeline göre daha zayıf bir işlemciye ev sahipliği yapsa da, yeni nesil grafikleriyle Sony için güçlü bir rakip olma potansiyeline sahip.

İki teknoloji devinin yeni nesil oyun konsollarında sunmuş olduğu en büyük avantajlar ise, konsollara özel olarak gelen oyunlar. Dünya çapında benimsenen oyun stüdyolarını bünyesine katan iki şirkette oyun tutkunlarına yeni nesil konsollarına özel olarak geliştirilmiş oyunlar sunacaklar. Fiyat performans eğrisinin yanı sıra özel oyunlarda oyuncuların seçiminde oldukça etkili olacak gibi duruyor. Kasım ayında iki dev şirket arasında başlayacak bu rekabette hangi şirketin daha güçlü olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


PlayStation 5 fiyatı beklenenden çok daha fazla olacakPlayStation 5 fiyatı beklenenden çok daha fazla olacak

PAYLAŞ