Sony, PS5'i ne zaman piyasaya sürecek? - Haberler - indir.com

Sony, PS5'i ne zaman piyasaya sürecek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-03 11:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Sony imzalı, oyun tutkunları tarafından en çok tercih edilen oyun konsollarından biri olan Playstation, en son modellerini 2016 yılında piyasaya sürmüştü. PS4 serisi olarak çıkan, PS 4, PS 4 Pro ve PS 4 Slim, oyun severler tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Özellikle PS 4 Pro'nun oyunculara sunduğu üst düzey grafik şöleni, birçok oyuncunun konsolu tercih etmesinde neden odu. PS 4'ün geçtiğimiz yıl içerisinde açıklanan satış rakamı 60 milyona ulaşmıştı ve PS markası, ulaştığı satış rakamı ile rekorlar kırmayı başardı. Şimdi, konsolun çıkışının üzerinden iki yıl geçmesinin ardından, oyun severler gözlerini yeni konsol PS 5'e çevirdi.

Son zamanlarda, sıkça ismi duyulan PS 5 hakkında, yalnızca Sony'nin konsol üzerinde çalıştığı biliniyor. PS 4 ve PS 4 Pro satışları hala devam etse de oyuncular yeni konsolu merak etmekten kendisini alamıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde, Sony rakipleri Microsoft ve Nintendo'yu PS 4 ile gerisinde bırakmayı başardı. Şimdi, şirket PS 5'te de aynı başarıyı yakalamak istiyor. Henüz konsola dair hiçbir resmi açıklama yayınlanmadı. Fakat analistler, oyun tutkunlarıyla öngörülerini paylaşıyor ve bazı analistlere göre yeni konsol 2020 yılında piyasaya sürülecek. 2020 tarihini veren analist sayısı azınlıkta. Çoğunluk ise yeni konsolun daha erken bir tarihte çıkacağını söylüyor. Daha erken tarih de 2019'u işaret ediyor.

PS5'e dair en son elde edilen bilgiler

Yeni konsola dair elde edilen sızıntı bilgilere göre, Sony PS 5 ile birlikte, PlayStation Plus hizmetlerine öncelik verecek. Bu öncelikle, Sony PS Plus üyelerine her ay bir AAA oyununu ücretsiz oynama imkanı sunmayı hedefliyor. Bu da PS 5'in tercih edilmesinde önemli bir etken olacak ve Sony'yi rakiplerinin karşısında bir adım öne taşıyacak. Sony'nin bir diğer planı, PlayStation VR 2. PS VR2 konusunda PlayStation Magazine UK'e açıklama yapan Grab Games'in direktörü Harold Vancol, 'PS5'in mutlaka PSVR2 ile birlikte kullanılması gerektiğini düşünmüyorum fakat iki ürün birlikte daha iyi olabilir' ifadelerini kullandı. Son olarak teknoloji devinin uygulaması beklenilen bir diğer strateji, PS4'e geri uyumluluk. PS 5 sahipleri, konsollarında PS4 oyunlarını da oynayabilecek. Tüm bu stratejiler, konsol almayı düşünen oyun tutkunlarının, PS 5'i tercih etmesinde yeterli olabilir.





PAYLAŞ