Sony, PS5 için yeni VR ürünlerini duyurdu - Haberler - indir.com

Sony, PS5 için yeni VR ürünlerini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-19 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony, PS5 için VT denetleyicisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Küre şeklinde olan bu denetleyiciler, halihazırdaki PlayStation Move'ın hareket yapısından çok daha VR denetleyicilere benziyor. Aynı zamanda DuaSense, PS5 denetleyicisinde yer alan aynı uyarlanabilir tetikleme teknolojisine de sahipler. Sony bu teknolojiyi gelecek zamanda sunulacak olan VR oyuncularında kullanmayı hedefliyor. 

Yeni denetleyiciler daha gelişmiş özelliklere sahip

Denetleyiciler parmaklarınızı dinlendirdiğiniz anlarda basmak zorunda kalmadan sizi algılama özelliğine sahip olacak. Dokunsal olan geri bildirim ve parmak dokunma algılamasına sahip olacaklar. PlayStation, platform planlama ve yönetim başkanı olarak görev yapan Hideaki Nishino, bu cihazı şu ifadelerle tanıttı: “Bu cihaz oyun sırasında ellerinizle daha doğal hareketler yapmanızı sağlayacaktır.”

PlayStation 5 ve 4 sahiplerinin bu sene en çok indirdiği oyunlarPlayStation 5 ve 4 sahiplerinin bu sene en çok indirdiği oyunlar

Yeni denetleyiciler, Sony'nin yeni VR başlığını, denetleyicinin alt kısmına konumlandırılan bir halka yardımıyla algılayacak. Bunlar, PS Move kontrol cihazlarında şu an halihazırda olanlara göre kesinlikle daha ergonomik ve daha gelişmiş şekilde hazırlandılar. 

Oyun geliştiriciler, Sony tarafından test edilecek

Nishino, “SIE‘nin Ürün, Mühendislik ve Tasarım ekipleri, mevcut VR oyunlarından büyük bir sıçrama yapma hedefiyle işe başladı. Yeni VR denetleyicimizi sıfırdan inşa etmek için işbirliği yaptık. Yeni VR denetleyicimizin prototipleri yakında geliştirme topluluğunun elinde olacak. Böylece hangi fikirleri ortaya çıkardıklarını göreceğiz.  Denetleyici üzerindeki hayal güçlerini hayata geçirmeye yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Başarılı isim Sony, PS5 için yeni nesil VR kulaklığının tanıtımını şu an için henüz gerçekleştirmedi. Fakat şirket, kullanıcılara kolaylık sağlamak adına gelişmiş özelliklere sahip bir görüş alanına, çözünürlüğe ve bir adet kabloya sahip oldukları aktarıldı. Sony, 2021’de PS5 için VR başlığını kullanıcıların beğenisine sunmayı düşünmüyor. Fakat şirketin yakın zaman içerisinde oyun geliştiricileriyle bu denetleyiciyi test etmek için hazırlık yaptığı oldukça bellidir. 

PS5 VR denetleyicilerinin özellikleri

Denetleyicilerde uyarlanabilir tetikleyiciler bulunuyor. Her bir VR denetleyicisi, DualSense'de var olanlara benzerlik gösteriyor. Butona basıldığında gerilme durumunu parmaklarında hissetmek mümkün olacak. Bir PS5 oyunu oynadıysanız, oku ateşlemek adına yayı çekerken olduğu gibi, tuşlara basıldığında p gerilimi hissetmek mümkün olacak. 

Dokunsal geri bildirim; PS5 VR denetleyiciler optimize edilmiş dokunsal geri bildirim özelliğine sahiptir. Bu da oyun dünyasındaki her bir hissi daha etkili olarak fark etmeye imkan tanıyor. Kayalık bir yerde ilerleme kat ederken ya da yakın dövüş içerisinde darbeler alırken o temasları hissedeceksiniz. 

Parmak dokunuşu algılaması; denetleyici, parmaklarınızı yerleştirdiğiniz alanlara herhangi bir baskı uygulamaya gerek kalmadan sizi algılar. Bu da oyun esnasında ellerinizle daha doğal hareketler yapmanıza imkan tanır. Bu sayede daha ergonomik ve konforlu bir oyun deneyimi yaşamak mümkün hale getiriliyor. 

 


PlayStation Store'da yeni indirimler başladıPlayStation Store'da yeni indirimler başladı
PlayStation 5 için yeni nesil VR seti tanıtıldıPlayStation 5 için yeni nesil VR seti tanıtıldı
PlayStation Store artık dizi film satın alma imkanı sunmayacakPlayStation Store artık dizi film satın alma imkanı sunmayacak

PAYLAŞ