Sony, PS5 için önemli bir uyarıda bulundu - Haberler - indir.com

Sony, PS5 için önemli bir uyarıda bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-06 14:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Japon teknoloji şirketi Sony, PS5 satışları için önemli bir uyarı metni yayımladı. 12 Kasım 2020 tarihinde piyasaya sürülerek kullanıcılar ile buluşacak olan konsolun 19 Kasım 2020 tarihinde ülkemizde satışa sunulacağının haberi verilmişti. 

Kısa süre önce Japon firmanın bazı PS5 oyunlarına Türkçe dilini de ekleyeceği de ortaya çıkmıştı. Bu haber, Türkiye'de yaşayan PS kullanıcılarını son derece mutlu etmişti.

PlayStation 5, QHD çözünürlüğü desteklemeyecekPlayStation 5, QHD çözünürlüğü desteklemeyecek

Sony PlayStation 5 satışları için uyardı

COVID-19 salgını yüzünden yeni konsolu için herhangi bir etkinlik düzenlemek istemeyen Sony, aslında mağazalarda düzenlenen satış etkinliklerinin de yapılmayacağını belirtti. Teslimat konusunda farklı yollar tercih edilecek ve oyunculara bu yollar ile teslimat yapılacak.

Bu gelişmeye ek olarak PS5 için ön sipariş vermeyen kullanıcıların 12 Kasım 2020 tarihinde PS5'e sahip olamayacağı da söylendi. Bu duyurunun sadece Japonya'da yaşayan kişiler için geçerli olduğu öğrenildi.

Sony tarafından yapılan açıklamada, PS5'in Japonya'da tükendiği bilgisi de yer aldı. 74 yıldır aralıksız faaliyet gösteren firma, stokların ne zaman yenileneceğine dair bir bilgi vermedi. PS5'e gösterilen bu yoğun ilginin beklenenden fazla olması yapılan planları da etkiledi.

Ön sipariş veren PS kullanıcılarının Sony tarafından önceden belirlenen teslimat yönergelerine uyması gerekmekte. Japonya'daki stokların tükenmesi diğer ülkelerdeki kullanıcıları da tedirginliğe sürükledi.

Sony, PS 5'inde satış konusunda 100 milyon barajını geçeceğini düşündüğünü açıkladı. Bu başarıya daha önce PlayStation 2 ve PlayStation 4 erişmişti. PlayStation 5’in Türkiye’deki satış fiyatı 8299 TL olacak.



PAYLAŞ