Sony, PS5 DualSense'de X-O karmaşasını ortadan kaldırıyor - Haberler - indir.com

Sony, PS5 DualSense'de X-O karmaşasını ortadan kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon devi Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in yeni oyun kumandası olan DualSense’in yeni bir özelliği daha ortaya çıktı. Japon kaynaklı haberlere göre DualSense, 25 yıllık X-O tuş karmaşası artık ortadan kalkıyor. Öyle ki X tuşu, dünyanın her yerinde varsayılan onay tuşu olarak kullanılacak. Bu durumda özellikle Japonya’daki oyuncuları etkileyecek diyebiliriz. Sony’nin satışa çıkışı yaklaşan oyun konsolu PlayStation 5, neredeyse tüm detayları ile oyuncuları heyecanlandırmaya devam ediyor. Bu noktada sadece konsol değil yeni oyun kumandası DualSense’de etkileyici özellikleri ile dikkat çekiyor. Şimdi ise söz konusu oyun kumandasının yeni bir özelliği daha ortaya çıktı.

PlayStation 5’ten önceki tüm konsollarda iki farklı kumanda yapısı bulunuyordu. Bir tanesinde X tuşu onay vermeye yararken, Japonya’daki oyuncular, O tuşunu onay vermek için kullanıyordu. Bu sebeple Japonya kültüründeki “O” simgesinin doğru anlama gelmesiydi. Ancak Sony, PlayStation 5’te bu durumu ortadan kaldıracak gibi duruyor.

Fenomen oyun Devil May Cry 5, PS5 ve Xbox Series X'e gelecekFenomen oyun Devil May Cry 5, PS5 ve Xbox Series X'e gelecek

Dünya genelinde PS5 için onay tuşu X olacak

Japonya merkezli internet sitesi olan Famitsu’ya göre DualSense, Japonya’daki oyuncular için de X tuşu onay olarak kullanılacak. Bu sayede 25 yıldır devam eden kargaşa sona ermiş olacak. Bu durumun Japonya’daki oyuncuları nasış etkileyeceği şuan için henüz bilinmiyor. Ancak Sony, bu adımla dünya genelindeki tüm oyuncular için belli bir standart haline gelecek. Sony’nin almış olduğu karar ile özellikle de geliştiriciler için bir avantaj olacak. Öyle ki geliştirici şirketler bu kararla tek bir tuş standartı kullanacaklar. Bugüne kadar Japonya’daki PlayStation’lar için piyasaya sürülen oyunlarda O tuşu onay vermek için de. Bu durumda ise geliştiricilerin işi bir hayli zor oluyordu.

Bakalım Sony’nin bu hamlesi oyuncular tarafında ne derece bir etki sağlayacak göreceğiz.  


Orta Doğu bölgesi için PS5 Digital Edition gelmeyecekOrta Doğu bölgesi için PS5 Digital Edition gelmeyecek
NBA 2K21’in PS5 ve Xbox Series X için tarih verdiNBA 2K21’in PS5 ve Xbox Series X için tarih verdi

PAYLAŞ