Sony PlayStation'lar için yeni emülatör patenti aldı - Haberler - indir.com

Sony PlayStation'lar için yeni emülatör patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-09 22:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon konsol devi Sony’nin PlayStation 5 oyuncularına PS1, PS2 ve PS3 oyunlarını da bulut üzerinden oynama imkanı sunacağı bir emülatör patenti aldığı ortaya çıktı. Söz konusu ortaya çıkan bu patent, oyuncuların oyunları dilediği gibi deneyimlemesine ve kaydetmesine imkan tanıyacak. Renka_schedule adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından geçtiğimiz günlerde yeni bir Sony patenti ortaya çıktı. Bu patente göre Sony’nin PS1, PS2 ve PS3 yazılımlarını taklit ederek bu oyun konsollarına ait olan oyunları çalıştırdığı ve bulut üzerinden oyunculara sunduğu bir teknolojiyi göstermiş oluyor.

Patentte yer alan bilgilere göre ise Sony, söz konusu bu oyunlar için bir bulut oyun kütüphanesi oluşturacak. Bu kütüphanede yer alan oyunlar, tüm oyun konsollarını taklit eden bir emülatörde çalıştırılabilecek. Kütüphane oyun ikonlarının üzerine gelindiğinde oyun hakkında video oynatabilecek.

PS5 için yeni oyun tarihi belli oldu!PS5 için yeni oyun tarihi belli oldu!

Sony eski konsol oyunlarını çalıştıracak bir emülatör üzerinde çalışıyor

Oyunseverler tarafından istedikleri zaman oyunu satın almadan önce bir de deneme sürümünü oynayabilecekler. Deneme sürümündeki ilerleme kaydedilecek ve oyunu satın almanız durumunda ise kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Bununla beraber dilerseniz oyunun belirli bir ölümünden oluşan mini oyunda oluşturabilir ve bunu arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz. Sony’nin PS5 ile beraber oyunculara geniş bir oyun havuzu sunması zaten bekleniyor. Bununla beraber ise PS1, PS2 ve PS3 oyun desteklerini de bulut oyun üzerinden de sunması ve oyunların hangi bölümlerini oynamak istediklerini seçme imkanı tanıması oldukça iyi gözüküyor.


En yeni PS5 konsept tasarımıEn yeni PS5 konsept tasarımı
Dört yıllık tahminlere göre konsol savaşında PS5 açık ara öndeDört yıllık tahminlere göre konsol savaşında PS5 açık ara önde

PAYLAŞ