Sony PlayStation 5'in çıkışına yönelik iddialar hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Sony PlayStation 5'in çıkışına yönelik iddialar hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-14 06:57:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Japonya'da yayınlanan bir iş ilanından yola çıkarak Sony'nin yeni nesil konsolunun ekim ayında çıkacağı iddi edilmişti. Sony, bu iddiaların hiçbir doğruluğunun olmadığını ve bu bilginin bir yanlışlık sonucu orada yer aldığını açıkladı.

Yeni nesil oyun konsollarından olan PlayStation 5'in çıkış tarihi ile ilgili olarak yeni bir bilgi ortaya atılmıştı. Bir iş ilanından yola çıkarak Sony'nin PlayStation 5 oyun konsolunu bu senenin ekim ayında çıkaracağı öne sürülmüştü. Şirket, yapmış olduğu açıklamada ay ile ilgili bilginin hiçbir şekilde doğruyu yansıtmadığını belirtti.

Sony PlayStation 5 tanıtımı için stratejini Microsoft'a göre belirliyorSony PlayStation 5 tanıtımı için stratejini Microsoft'a göre belirliyor

Sony Interactive Entertainment’taki bir pozisyon için oluşturulan iş ilanı, Japonya'daki bir iş bulma sitesinde yayınlanmıştı. İlan içerisinde yer alan bir satırda PlayStation 5'in 2020 yılının Ekim ayında çıkacağı yer alan ifadeler arasındaydı. Bu ifade, Sony'nin yeni nesil konsolunun çıkış tarihini kesin bir şekilde belirten ilk bilgiydi.

PlayStation 5, ekim ayında çıkmayacak

Japon internet sitesi Famitsu, Sony ile iletişime geçti. Şirket, işe alım sitesindeki ilanda yer alan bilginin yanlışlık sonucu orada yer aldığını belirtti. Yani Sony'nin yeni çıkacak olan konsolunun ekim ayı içerisinde çıkmayacağı kesin bir şekilde belli olmuş oldu.

Sony, PlayStation 5 konsolu ile ilgili yeni bilgileri ve konsolun oyunlarını açıklamada oldukça temkinli davranış sergiliyor. Şirket, birkaç hafta önce yeni nesli konsolunun resmi kontrol cihazı olan DualSense 5'in duyurusun gerçekleştirmişti. Sony, özel oyunlarını tek bir platformda toplayacağı PlayStation Studios'u da duyurmuştu.

Rakibi ile kıyaslamak gerekirse; Microsoft, yeni nesil konsolu Xbox Series X’in tüm detaylarını açıkladı. Şirket, ayrıca yeni nesil konsolunun çıkışı için heyecanı canlı tutan aylık yayınlar gerçekleştiriyor. Firma, konsolun çıkışıyla birlikte yayınlanacak üçüncü parti oyunları da gösterdi. 


Assassin's Creed Valhalla, Xbox Series X'te 30FPS oynanabilecekAssassin's Creed Valhalla, Xbox Series X'te 30FPS oynanabilecek

PAYLAŞ