Sony PlayStation 5 üretimini hızlandırdı - Haberler - indir.com

Sony PlayStation 5 üretimini hızlandırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-16 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony, PS5 üretim kapasitesini yaklaşık olarak iki katına çıkarma kararı aldı. Özellikle de COVID-19 pandemi sürecinin ardından konsola olan talebin ciddi anlamda arttığı belirtiliyor. Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 piyasalara hızlı bir giriş yapacak gibi gözüküyor. Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, PS5 üretimini kapsayan bu talep yoğunluğu nedeniyle önemli ölçüde hızlandırılma yapılacak. Sony'nin yeni hedefi yıl sonuna kadar 10 milyon konsol üretmek. 

Üretici şirket Sony aslında PlayStation 5 üretim kapasitesini bu sene biraz yavaş ilerletiyor. Gelecek yıl Mart ayına kadar 6 milyon adet seviyesinde konsol üretiminin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Fakat son birkaç aylık süreç içerisinde PS5'e olan talebin ciddi anlamda artış gösterdiği de belirtilen durumlar arasındadır. Bu nedenle Sony planlarda önemli bir değişiklik yapmak zorunda kalmış gibi gözüküyor. 2021 Mart ayına kadar 6 milyon konsol yerine 2020 yılının sonuna kadar 10 milyon konsol üretme hedefi belirlemiştir. Sony üretilen bu konsolların ne kadarlık bir kısmını bu yıl satabilecek bu elbette ki şu an bilinen bir durum değildir. Kasım 2013 yılında piyasada yerini alan PlayStation 4, 2013 yılının sonuna kadar 4,3 milyon adet satmayı başarmıştır. PlayStation 5, üretilen 10 milyon konsolun sadece yarısını bile satsa selefini önemli ölçüde geride bırakmış olacak.

PlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile görselliğe odaklanacakPlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile görselliğe odaklanacak

Ağustos ayında fiyatı açıklanabilir

Sony yeni nesilde biri blu-ray diskli, diğer ise disksiz dijital sürüm şeklinde olacak olan iki farklı konsolla kullanıcıların karşısında yerini alacak. Konsolların fiyatları elbette ki henüz açıklanmadı. Fakat şöyle ki diskli versiyon için 449-499 dolar, dijital versiyon içinse 399-449 dolar arasında bir fiyat beklentisi var. İki konsol arasında önemli bir fiyat farkı (100 dolar gibi) olması durumunda dijital versiyonun ciddi bir popülariteye ulaşabileceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki Ağustos ayında PlayStation 5 için ikinci bir etkinlik düzenlenecek. Sony'nin bu etkinlikte konsol fiyatını açıklaması ve ön siparişleri açması bekleniyor. Gelecek ay düzenlenmesi beklenen bu etkinlik kapsamında PlayStation 5 ile ilgili daha geniş bilgilerin sunulması bekleniyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup etkinlik kapsamında daha detaylı bilgiler edinilmesi bekleniyor. 

 




PlayStation 5 fiyatı beklentileri karşılayacak mı?PlayStation 5 fiyatı beklentileri karşılayacak mı?
Sony'den PlayStation 5 hakkında dikkat çeken açıklamalarSony'den PlayStation 5 hakkında dikkat çeken açıklamalar
PlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi Amazon Fransa'da ortaya çıktıPlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi Amazon Fransa'da ortaya çıktı

PAYLAŞ