Sony Playstation 5 kutusu değişiyor - Haberler - indir.com

Sony Playstation 5 kutusu değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-19 14:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son yıllarda her zamankinden daha fazla artış yaşanan plastik kullanımına dikkat çekmek isteyen Sony, oyun konsollarının ambalajını çevre dostu malzemelerden yapmaya karar verdi. Şirket, PlayStation 5 ve çevre birimleri için geri dönüştürülebilir ambalajlama sistemi ile ilgili ayrıntılar aktarıldı. Burada yer alan bilgilere göre Sony, ambalajın estetik açıdan çekiciliğine zarar vermeden plastik kullanımını en aza indirmenin akıllıca bir yolunu keşfetti. 

Geri dönüştürülebilir ambalaj sistemi

PlayStation 5, PS4 sistem ailesinden kopan kavisli beyaz estetiğiyle birçok kişinin şaşırmasına sebep olundu. Boyut olarak büyük olması ambalajın içerisinde önemli ölçüde plastik atığa neden olacağını gösteriyor. Ambalaj, Sony için bir zorluk oluştursa da göründüğü üzere şirket bu durumun üstesinden gelecek gibi gözüküyor.

PlayStation 5 ve Xbox Series X’e gelecek tüm oyunlar belli olduPlayStation 5 ve Xbox Series X’e gelecek tüm oyunlar belli oldu

Sony’nin Çevre ve Teknik Uygunluk Direktörü Kieren Mayers tarafından yayınlana bir blog gönderisinde yer alan bilgilere göre PlayStation 5'in ambalajını minimum miktarda plastik kullanarak üretmiş olduklarını ve tamamen geri dönüştürülebilir olacak şekilde tasarladıklarını dile getirdi. Bu durum Sont şirketinin birçok bağımsız plastik bileşeni kağıt bileşenlerle değiştirmesini gerektirdi. Bunun yanı sıra şirket, klavuzlar ve kablolar için koruma sağlayan bazı plastik poşetleri kaldırdı. Sony aynı zamanda, sistemle beraber gelen bağımsız DualSense (PS5 oyun kolu) denetleyicisi gibi aksesuar paketleri kutunun içerisindekilerine göz atmak için pencere şeklinde plastik kullanıyordu. Artık bu plastik pencereler kutudaki ürünlerin resimleri ile değişim gerçekleşti. Aynı zamanda Sony, SualSense için yapıştırılmış plastik kancalar yerine katlanır kağıt asma kancaları kullandı. 

PS5 kasalarına yönelik çalışmalar da söz konusu

PlayStation 5 sahipleri bu çalışmaların yaklaşan PS5 oyun kasalarında da etkili olacağını tahmin ediyor. Mayers'e göre 2021'de Avrupa pazarında piyasaya sürülen bazı Sony kasaları geri dönüştürülmüş polipropilene (otomotiv sanayinde kullanılan parçalardan, tekstil ve yiyecek paketlemesine kadar çok geniş kullanım alanı olan kimyasal bileşen) sahip olacak. Söz konusu bu hamle dünya çapında çevri bilincine sahip oyun paketlemesine izin verebilir. 

 


Sony CEO'su PlayStation 5 hakkında açıklama yaptıSony CEO'su PlayStation 5 hakkında açıklama yaptı
PlayStation 5 ve 4 sahiplerinin bu sene en çok indirdiği oyunlarPlayStation 5 ve 4 sahiplerinin bu sene en çok indirdiği oyunlar
PlayStation 5 için yeni nesil VR seti tanıtıldıPlayStation 5 için yeni nesil VR seti tanıtıldı

PAYLAŞ