Sony PlayStation 5 için yeni bir patent aldı - Haberler - indir.com

Sony PlayStation 5 için yeni bir patent aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-25 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sony’nin ilerleyen dönemlerde tanıtacağı yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için yeni bir patent aldığı ortaya çıktı.

PlayStation 5 ile ilgili sızıntıların gelmeye devam ettiği bu günlerde yeni nesil oyun konsoluyla ilgili olduğu düşünülen bir patent ortaya çıktı.Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü, yeni patentin başvuru tarihini saklı tutsa da, yayımlanma tarihi 22 Mayıs 2020 olarak açıklandı. Buna ek olarak başvuranın da Sony Interactive Entertainment’ın ve buluşu yapan kişinin de Albhy Galuten olduğu da açıklandı.

Sony PlayStation 5'in çıkışına yönelik iddialar hakkında açıklama yaptıSony PlayStation 5'in çıkışına yönelik iddialar hakkında açıklama yaptı

Sony’nin yeni patenti  “Dynamic Music Creation In Gaming” (Oyunda Dinamik Müzik Oluşturma) adını taşıyor. Bu nedenle bu patentin oyun konsolu için olduğu düşünülse de, patent üzerinde PlayStation 5’ten bahsedilmediğinin altını çizmekte de fayda var. Ancak bu özellikle ilgili kavramsal aşamaları tamamladıktan sonra PlayStation 5 konsollarda yer almasına neredeyse kesin gözle bakılıyor.

PlayStation 5 oyunda dinamik müzik oluşturma özelliğine sahip olabilir

Daha önce aldığı patentlerde de anlaşılması zor veya teknoloji jargonuyla ağırlaştırılmış bir dil kullanan Sony, bu patentte de aynı dili kullanmış. Ancak patenti inceleyerek şirketin duygu temelli dinamik müzik oluşturmaya çalıştığını söylemek yanlış olmaz. Bu özelliğin oyunlarla mı yoksa PlayStation ana ekranıyla mı ilgili olduğu hakkında ise henüz herhangi bir bilgi yok. Ama bu yeni patentin Bu yeni patentin, şirketin daha önce dile getirttiği oyuncunun duygu durumunu hissedebilen kontrolcü özelliğiyle de yakından bağlantılı olduğu düşünülüyor.

PlayStation 5 oyunlarının tanıtımı için geri sayım başladı

Patentin resmi özet kısmında ise “Dinamik müzik oluşturma için bir metot ve sistem ortaya konuluyor. Bir duygu, bir ya da daha fazla müzikal motife atanıyor ve bir oyun vektörü, duygu ile ilişkilendiriliyor. Bir ya da daha fazla müzikal motif, duygu temelli olarak oyun vektörüne eşleniyor. Bir müzik kompozisyonu, oyun vektörü ya da arzu edilen duygular temelinde oluşturuluyor.” İfadeleri yer alıyor.

Özelliğin nasıl çalıştığı ya da çalışacağı hakkında şimdiden bir varsayımda bulunmak oldukça zor. Belki de bu patentin hiçbir zaman yaratıcı bir fikirden öteye geçmeyeceği ihtimalini de gözden çıkarmamak gerekiyor. Sony gibi şirketler fikirleri denemek ve kullanıcılarına yenilikçi teknolojiler sunmak için pek çok patent alsa da bu patentlerin büyük bir kısmı prototip aşamasında kaldığı biliniyor. Bu yeni patentin kullanılıp kullanılmayacağını ise ancak ilerleyen zamanlarda göreceğiz. PlayStation 5 hakkındaki yeni bilgilerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?PlayStation 5 grafikleri nasıl olacak?
PlayStation ve Xbox arasındaki rekabet artıyorPlayStation ve Xbox arasındaki rekabet artıyor

PAYLAŞ