Sony PlayStation 5 eski oyunları destekleyecek mi? - Haberler - indir.com

Sony PlayStation 5 eski oyunları destekleyecek mi?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-15 18:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Sony geçtiğimiz hafta merakla beklenen PlayStation 5 modelinin çıkış tarihini resmi olarak açıklamıştı. Ancak buna rağmen şirket yazlım ve donanım konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmamayı tercih etmişti. PlayStation 5 ile ilgili merak edilen soruları yavaş yavaş yanıtlamaya başlayan Sony, geriye yönelik uyumluluk konusunda bazı açıklamalar yaptı. 

PlayStation 5 aslında oyun dünyası için oldukça önemli. Arttırılmış gerçeklik konusunda üst çıtayı üst segmentlere taşıyan Sony PS 5 ile birlikte oyun dünyasında yeni bir devrin kapılarını da resmen arttırılmış olacak. Konsol özelliklerinde de gerçekçiliğe önem veren şirket, oyunseverlerin oyun deneyimini en üst seviyelere çıkarabilmek için pek çok yenilik geliştirdi. Ancak akıllarda olan en büyük sorulardan biri PlayStation 5’in eski oyunları destekleyip desteklemeyeceğiydi. Çünkü bildiğiniz gibi PS 5’te kullanılan teknolojinin değişmesi oyun şirketlerinin de yeni teknolojiye uygun olarak oyun tasarlamalarına neden oldu. Durum böyle olsa da, birçok PS kullanıcısı, geçmişte satın aldıkları oyunları yeni cihazlarında da oynayarak yeni bir deneyim yaşamak istiyor. Sony'nin geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamada PS4 oyunlarının PS5’te de oynanabileceğini açıklamasına rağmen ortaya çıkan sorunlar şirketi çözüm çalışmalarına yöneltti. 

PS5 için oyun üretimine başlandıPS5 için oyun üretimine başlandı

PS5 oyun uyumluluk sorunları yaşatabilir! 

Yeni konsolların üretilmesiyle birlikte hem oyun dünyasına yeni bir soluk geliyor, hem de konsol kullanmaya alışkın olmayan kullanıcılar için büyük bir zorluk dönemi başlıyordu. Oyunların aktarılması konusunda sıkıntılarla karşılaşan Sony geriye yönelik uyumluluk konusunda çalışmalara başladı. Ancak uyumluluğun her oyun için mümkün olmadığı ortaya çıktı. 

PlayStation 5 çıkış tarihi resmen açıklandı

 Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Sony sözcüsü, oyunların geçmişe yönelik uyumluluğu ile ilgili oldukça çeşitli ifadeler kullanarak kafaların iyice karışmasına neden oldu. PS5’in geriye yönelik uyumluluk açıklamalarını doğrulayan Sony sözcüsü, bu durum bütün PS4 oyunları hakkında geçerli olup olmayacağı konusunda net bir açıklamada bulunmadı. Bu konuda çalışmaların yapıldığını dile getiren Sony sözcüsü, geliştirici ekibin PS4 oyunlarının Ps5’e tam uyumluluğu konusunda detaylı incelemelerde bulunduğunu belirtti. 

Sony geriye yönelik sözünü tutabilecek mi? 

2020 senesinde piyasaya sürüleceği bilinen PS5 bildiğiniz üzere Sony’nin eski PlayStation’larından hem donanım, hem de konsol özellikleri açısından oldukça farklı. Durum bu olunca bası PS4 oyunları PS5’lerde çalışmayabiliyor. Oyun geliştirici şirketlerde genellikle AAA olarak tanımlanan oyunları yeni nesil versiyonlar için tasarlasa da, bu noktada da zaman zaman istisnalar olabiliyor. Bu konuyu çözeceğini açıklayan Sony kullanıcılarına geriye yönelik uyumluluk olacağını açıklamıştı 

Sony'den, PlayStation 5 Hakkında Açıklama

Ancak geçtiğimiz gün Sony sözcüsünün yapmış olduğu açıklamalar hem teknoloji dünyasının, hem de kullanıcı adaylarının kafalarını oldukça karıştırdı. Bu konuda elinden geldiğince az bilgi paylaşmayı tercih eden şirketin uyumluluk konusuna nasıl bir çözüm getireceği ya da nasıl bir strateji izleyeceği de bilinmiyor. Uyumluluk konusunda geliştirilen oyunların fiziksel ve dijital versiyonları arasında bası farklılıklar olduğunu da düşünürsek eğer PS4 oyunlarının fiziksel versiyonları PS5’in çalışma özellikleri ile benzer özellikler taşımıyorsa bu noktada oyunseverlerin bazı sorunlarla karşılaşacağını söylemekte mümkün. Tüm oyunlarda uyumluluk kurmakta sıkıntı yaşadığı tahmin edilen Sony’nin bu alandaki sorunu çözüp çözemeyeceğini de ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Sony hakkında bilgi edindikçe sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


PlayStation Assist nedir? PS5'e yapay zeka desteği mi verecek?PlayStation Assist nedir? PS5'e yapay zeka desteği mi verecek?
PS5 işlemcisi beklentileri tavan yaptırdıPS5 işlemcisi beklentileri tavan yaptırdı

PAYLAŞ