Sony PlaysStation 5 satışlarıyla Microsoft'u ikiye katladı - Haberler - indir.com

Sony PlaysStation 5 satışlarıyla Microsoft'u ikiye katladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 16:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen yeni nesil oyun konsollarının satış rakamlarını gösteren yeni bir rapor yayımlandı. Raporlara göre Sony satış rakamlarıyla Microsoft’u geride bıraktı.

Uzun süreli bir merakın ardından geçtiğimiz sene oyunseverlerle buluşan PlayStation ve Xbox’ın satış verilerine dair yeni bir rapor yayımlandı. Kasım ayında piyasaya sürülmesiyle büyük bir ilgi çeken yeni nesil oyun konsolları dünya genelinde pandemiye rağmen satış başarısını arttırmaya devam ediyor.

PlayStation(R)5 bugün Amazon.com.tr’de satışa çıkıyorPlayStation(R)5 bugün Amazon.com.tr’de satışa çıkıyor

Tanıtımdan önce Microsoft’un bu sene PlayStation 5’i geçeceği düşünülüyordu. Hem geriye dönük oyun desteğiyle, hem teknik özellikleriyle hem de fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmen Xbox X görünüşe göre tahmin edilen üstün başarıyı yakalayamadı.

Microsoft bu senede Sony'i geçemedi

PlayStation 5 ve Xbox Series X’e gelecek tüm oyunlar belli oldu

GamingSmart adlı analiz şirketinin yayımladığı yeni bir rapora göre Sony, 2020 senesinde Microsoft’un Xbox Series X modeline kıyasla iki kat fazla PlayStation 5 satmayı başardı. Sony sadece birkaç ay içinde PlayStation 5 modelinden 4,48 milyon adetten fazla satarak pazarın yüzde 65,05‘ini de ele geçirmiş oldu. Microsoft ise Xbox konsol satışlarıyla beklenen rakama yaklaşamadı. Xbox X modelinden 2,4 milyon adet satış yapan şirket şuan pazar payının yüzde 34,94‘ünü elinde bulunduruyor.

Raporda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise Sony’nin PlayStation 5 konsolu ile şirketin analiz çalışmasını yürüttüğü 167 ülkenin neredeyse tamamında lider pozisyonuna sahip olması. Analiz yapılan bölgeler arasında Microsoft ise yalnızca 12 bölgede lider olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft’un liderlik ettiği ülkeler arasında ABD ve Çin gibi iki büyük pazar da bulunuyor.

GamingSmart tarafından yayımlanan raporda Tükriye’de hangi konsolun daha çok tercih edildiği bilgisi de yer alıyor. Rapora göre ülkemizde PlayStation 5 %85,30‘lik bir pazar payına sahipken, oyuncuların yalnızca %14,69‘luk kısmının Xbox konsolları tercih ediyor.


Bazı PlayStation 4 modellerinin üretimi durduruluyorBazı PlayStation 4 modellerinin üretimi durduruluyor
PlayStation özel oyunları 2020 yılında ses getirdiPlayStation özel oyunları 2020 yılında ses getirdi

PAYLAŞ