Sony, Microsoft ve Nintendo'dan Amerika'ya Protesto Geldi! - Haberler - indir.com

Sony, Microsoft ve Nintendo'dan Amerika'ya Protesto Geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-27 14:32:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Oyun sektörünün dev firmaları Sony, Microsoft ve Nintendo, Amerika ve Çin arasında yaşanan ticari savaşı protesto ediyor! 

Dünyanın en büyük oyun konsolu üreticileri olarak sektöre yön veren Sony, Microsoft ve Nintendto, Donld Trump’ın Çin’e uyguladığı gümrük vergilerinin oyun sektörüne de ciddi bir zarar verdiği gerekçesiyle Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Turmp’ı protesto ediyor. 

ABD menşeili teknoloji devletleri 400 milyar dolar değer kaybetti!ABD menşeili teknoloji devletleri 400 milyar dolar değer kaybetti!

Sert Gümrük Vergileri Video Oyun Pazarını da Sarstı 

Artık Yurt Dışından Yapılan Her Alışveriş İçin Vergi Ödenecek

Sektörün devi üç şirketin yetkilileri geçtiğimiz gün bir araya geldi. Şirket yetkilileri ABD Ticaret Temsilcisi’ne toplu bir şikayet dosyası hazırlayarak bu konuda olan itirazlarını dile getirdi. Şikayet dosyasında, video oyun konsollarına da uygulanan gümrük vergilerinin video oyun ekosistemine vereceği ciddi ekonomik zararlar belirtildi.  

Şirketler yaptığı açıklamada, yönetimin Amerika Birleşik Devletleri fikir haklarını koruması ve Amerika Birleşik Devletleri’nin teknoloji liderliği konumunu koruyabilmesi için çabalarını takdir etseler de, mevcut olarak uygulanan gümrük vergilerinin sonucunda Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan tüketici ve işletmelerin ciddi zararlar göreceğini belirterek, yönetimin bu alandaki gelişmelere engel olduğunu ifade ederek Donld Turmp yönetiminin video oyun konsollarına uyguladığı gümrük vergilerini kaldırmasını talep etti. 

Güney Kore'den Açıklama : ABD ile Çin Arasında Kaldık

Şikayet dosyasında yer alan bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin video oyun pazarından 2017 senesinde 36 milyar dolarlık bir gelir elde ettiği ve bu gelirim 2018 senesinde yüzde 20 oranında bir gelişme göstererek, 43.4 milyar dolara çıktığı belirtildi. Oyun konsolu şirketleri uygulanan sert gümrük vergilerinin devam etmesi durumunda ülke içerisinde 220.000 kişinin çalıştığı şirketlerinin olanaklarının da ciddi bir oranda riske gireceğini belirtti. 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtıABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtı
Sony'den, PlayStation 5 Hakkında AçıklamaSony'den, PlayStation 5 Hakkında Açıklama

PAYLAŞ