Sony, korsanlara karşı Blockchain teknolojisi kullanmayı amaçlıyor - Haberler - indir.com

Sony, korsanlara karşı Blockchain teknolojisi kullanmayı amaçlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-19 16:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Veri işlemenin bir veri merkezi tarafında değil de çok sayıda kullanıcının cihazlarının, işlem gücü sayesinde yapıldığı Blockchain teknolojileri yavaş yavaş oyunlarda da kendine yer buluyor. 

Sony, korsanlara karşı Blockchain teknolojisi kullanmayı amaçlıyor

Ubisoft gibi şirketler Blockchain kopyalanması mümkün olmayan koleksiyon malzemelerinin oluşturulmasında kullanmayı düşünürken, HashCraft isimli bir oyunda da rastgele haritaların üretilmesinde de işe yarayacak. Sony ise bu teknolojiyi çok daha farklı bir şekilde kullanmayı planlıyor. Oyunların ve diğer içeriklerin kopyalanması engellemek amacı ile kullanılan DRM yazılımları, Blockchain üzerinden çalışacak. Bildiğiniz üzere yeni çıkan oyunlar belirli bir süre sonra kopyalanıyor. Bu sebeple şirketlerin oyun satışlarında gözle görülür bir şekilde düşüş gözlemlenebiliyor. Bazı yazılım korumaları sayesinde bu oyunlar kopyalandıktan sonra hatalar çıkartabiliyor fakat korsanlar bu hataları da gidererek oyunları kırabiliyorlar. İşte Sony, bu konuda Blockchain teknolojisini kullanarak korsanlara büyük bir darbe vuracak.

MasterCard'dan blockchain tabanlı ödeme imkanı mı geliyor?MasterCard'dan blockchain tabanlı ödeme imkanı mı geliyor?

Blockchain sayesinde hem korumanın aşılması daha zor olacak hem de bir DDOS saldırısı ile bütün sistemin çökme ihtimali ortadan kalkacak. Blockchain teknolojisi DRM korumasının PlayStation 5'teki içerikler için kullanılması bekleniyor. Bu teknolojinin gelişmelerini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Xiaomi'den Blockchain tabanlı dijital tavşan yetiştirme oyunu: Jiami TuXiaomi'den Blockchain tabanlı dijital tavşan yetiştirme oyunu: Jiami Tu
Google, blockchain'e benzer bir teknolojiye geçiş yapıyorGoogle, blockchain'e benzer bir teknolojiye geçiş yapıyor
Türkiye'nin ilk Blockchain Merkezi: Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain MerkeziTürkiye'nin ilk Blockchain Merkezi: Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Merkezi

PAYLAŞ