Sony kolları artık iOS cihazlarda kullanılabilecek - Haberler - indir.com

Sony kolları artık iOS cihazlarda kullanılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-12 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

PlayStation Remote Play için yeni bir güncelleme yayımlayan Sony, iOS cihazlar için DualSense desteğini getirdi.

PlayStaion ile birlikte oyun teknoloji pazarında önemli bir yere sahip olan Sony’nin bir süredir PlayStation Remote Play uygulaması PS5 için iOS cihazlara destek vermesi bekleniyordu. Bilindiği üzere Remote Play uygulaması oyunlara bilgisayarlarda ve akıllı cihazlarda kalındığı yerden devam edilebilmesini sağlıyor. PlayStation 5 satışa sunulduğu tarihden beri DualSense’in ne zaman iOS cihazlarda aktif olacağı da büyük bir merak konusu haline gelmişti ki Sony sonunda iOS cihazlar için bu güncellemeyi yayınladı.

PlayStation'lar Discord ile entegreli çalışacakPlayStation'lar Discord ile entegreli çalışacak

PlayStation Store artık dizi film satın alma imkanı sunmayacak

Bugün itibariyle yayımlanan PlayStation Remote Play uygulamasına sahip olmak için en az iOS 14.5 destekleyen bir cihaza sahip olmanız gerekiyor. Bu özellik sayesinde artık Apple TV, Mac, iPhone ve iPad’lerde oynadığınız oyunlara kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Özelliğin en güzel noktalarından biri de DualShock 4 gamepadler de bu cihazlarda çalışmaya devam edecek olması.

Sorunlar hala devam ediyor

Ancak iPhone’larda yapılan bazı testlerde bir takım sorunlar tespit edildi.. Astro’s Playroom ve MLB The Show 21’de haptic sensörlerinin çalışmadığı görüldü. Bunun yanı sıra kulaklık girişi ve gamepad üzerinde yer alan hoparlörlerin de ne yazık ki şimdilik çalışmadığı saptandı. Sony konu hakkında yaptığı açıklamada “PC, Mac, iPhone ve iPad’de uzaktan oynama opsiyonunda kulaklık çıkışı ve dokunmatik öğeler DualSense’lerde değiştiği için artık hiç kullanılamayabilir.” İfadelerini kullandı.

Ancak ne olursa olsun bu hataların büyük bir sorun olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Özellikle kullanıcıların PlayStation 5’e ciddi bir rakam ödeyip şuanda pek çok oyunu oynamakta zorlandığı düşünülünce, cihazın biraz fazla erken piyasaya sürüldüğü düşüncesi de akıllara geliyor. Bunun yanı sıra Remote Play DualSense desteği Android cihazlar hala yayımlanmadı. Sony’nin iOS için yayınladığı bu güncellemeyle birlikte Android kullanıcıları için bir umut ışığı yansa da şirketin özellikteki sorunları biran önce çözmesi gerekiyor.

 

 


Yeni PlayStation VR'ın özellikleri belli olduYeni PlayStation VR'ın özellikleri belli oldu
2022 yılında PlayStation 5 bulmak zor olacak2022 yılında PlayStation 5 bulmak zor olacak

PAYLAŞ