Sony, Japonya'da Uber'e Rakip Oluyor - Haberler - indir.com

Sony, Japonya'da Uber'e Rakip Oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 12:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Gelişen dünyaya ayak uydurmak ve insanların hayatlarını kolaylaştırmak adına her geçen birbirinden farklı hizmetler ile karşı karşıya kalıyoruz. Ulaşımı kolaylaştırmak ve taksi hizmetini geliştirmek adına en sık kullanılan hizmetlerden biri herkesin bildiği üzere Uber olmuştu. Uber sayesinde insanlar akıllı cihazlarının yardımı ile bulundukları konuma anında taksi çağırabiliyorlar. Bu da kullanıcıların hem akıllı cihaz kullanımını fonksiyonel hale getiriyor hem de seyahat işlemlerini kolaylaştırıyor. Bunun üzerine Japonya'nın elektronik ürünler üretimi konusunda bir dev haline gelen şirketi Sony'de harekete geçerek şimdilik Tokyo'da 10 bin araç ile hizmete başlayacak olan taksi çağırma servisi S.Ride'ı kullanıma sundu. 

Şimdilik sadece Tokyo'da hizmet verecek olan S.Ride taksi çağırma hizmeti yakın zamanda dünyanın belirli bölgelerinde hizmete girmeye hazırlanıyor. Teknolojik alanda başarılı bir şekilde ilerleme kat eden Sony, birçok alanda etkin olarak üretim yaparak kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor. Geçtiğimiz yıl Sony, taksi çağırma hizmeti sunan bir ürün ile sektöre giriş yapacağının bilgisini vermişti. Sony, yaptığı açıklamanın arkasında durarak geçtiğimiz günlerde S.Ride adlı taksi çağırma servisini Tokyo sınırları içerisinde kullanıma sundu. 

Sony'den otobüs büyüklüğünde 16K MicroLED ekran!Sony'den otobüs büyüklüğünde 16K MicroLED ekran!

Sony'nin taksi çağırma servisi ilk kez CNET tarafından haber haline getirilmişti. Gelişmiş düzeyde içerikleri sayesinde dikkatleri üzerine çeken Sony, şirketin ödeme sistemini ve beş adet lisanslı taksi şirketinin ortak hareket etmesi halinde sonunda kullanıma sunuldu. Birçok insanın hayatını kolaylaştıracak olan bu sistem sayesinde kullanıcılar bulundukları konuma anında taksi hizmetini çağıracaklar. Bu sayede ulaşım çok daha kolay olacak ve hatta insanların zaman kaybı sorunu da ortadan kalkacak. Japonya'da sivil araçlar aracılığı ile taksi hizmeti vermek yasal bir durum değildir. Bu sebeple Sony'de harekete geçerek lisanslı taksi özelliğine sahip olan araçlar ile müşterileri akıllı cihaz vasıtası ile birleştirmeye yönelik bir sistem geliştirdi. Elektronik ürünler konusunda başarılı bir çizgide ilerleyen Sony, ödeme sistemi konusunda arz talep dengesini göz önünde bulundurarak yapay zeka teknolojisinden faydalanmıştı. Şirket, kullanıcıların S.Ride servisinden faydalanma halinde ödeme konusunda QR taramaları ya da Uber sisteminde olduğu gibi kredi kartı kullanımı gibi yöntemleri destekliyor. 

Taksi çağırma sektörü gelişiyor

Sony, lisanslı araçların hepsinin bir araya gelmesi halinde S.Ride servisi Tokyo'da toplam 10 bin lisanlı taksiyi servisine dahil ederek hizmete sunduğunun bilgisini verdi. Sony'nin sunduğu S.Ride hizmetinin en büyük rakibi ise Toyota tarafından hizmete sunulan JapanTaxi servisidir. JapanTaxi hizmetinde de sistem kişilerin hayatını kolaylaştırmak adına tasarlanmıştır. JapanTaxi servisinde 50 bin araç ile hizmet veriliyor. S.Eide'a rakip olan diğer servisler ise sohbet uygulaması olarak anılan Line tarafından uzun süredir hizmette olan taksi çağırma servisi, taksi şirketleri ile anlaşma yaparak kendi sistemini kuran Uber ve aynı zamanda Uber servisine yatırım yapan Softbank eşliğinde çalışan Çinli taksi çağırma servisi Didi Chuxing yer almaktadır. Söz konusu taksi çağırma servisi S.Ride adına, Sony sözcüsü CNET'den şu an için yurt dışına açılma planlarının olmadığı yönünde resmi bir açıklama geldi. 



PAYLAŞ