Sony, Japan Studio ile yollarını ayırdı - Haberler - indir.com

Sony, Japan Studio ile yollarını ayırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-07 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

PlayStation ekosisteminde Ape Escape ve Gravity Rush gibi popüler PlayStation oyunlarının arkasındaki ekip olan Japan Studio, Sony’nin “Stüdyolarımız” adlı internet sayfasından kaldırıldı. Şirket daha önce söz konusu bu oyun stüdyosunun kapatılmasına karar verdiğini de belirtmişti. Japonya merkezli teknoloji şirketi Sony’den önemli kararlar gelmeye devam ediyor. Henüz kısa süre önce oyun dünyasına yönelik önemli bir açıklama yapan şirket, yapılan bu açıklamalarda çok sayıda oyun projesinin arkasında olan ve PlayStation özel oyunlarını bile geliştiren oyun stüdyosu “Japan Studio”nun kapatılacağını duyurmuştu. Şimdi ise söz konusu bu oyun stüdyosu hakkında önemli bir gelişme yaşandı.

Sony, PlayStation resmi internet sitesinin bir bölümünde, kendilerine ait olan oyun stüdyolarının isimlerini ve bu stüdyoların logolarını paylaşıyor. Ancak saatler öncesine kadar Japan Studio’nun adı ve logosu sitede yer alıyordu. Fakat sayfa güncellemeye gitti ve Sony, Japan Studio’nun ismini ve logosunu kaldırdı. Bu durumda stüdyonun artık tarihe karıştığını söyleyebiliriz.

Sony, PlayStation Now'a gelecek oyunları belirlediSony, PlayStation Now'a gelecek oyunları belirledi

Japan Studio, logo ve ismi kaldırıldı

Sony’nin sahip olduğu Japan Studio adlı oyun şirketi, aslında şirket için önemli projeleri yönetmekle üstlenmişti. PlayStation 5’in ilk oyunlarından birisi olan AStro’s Playroom’un arkasındaki ekip olan Japan Studio idi. Diğer yandan Deracine, The Last Guardian, Freedom Wars, Gravity Rush ve Ape Escape gibi popüler oyunlarda Japan Studio tarafından geliştirilmişti. PlayStation ekosisteminin en eski birinci taraf geliştiricilerinden olan Japan Studio, son yıllarda iyi bir dönem geçirmiyordu.

Şirketin geliştirmiş olduğu oyunlar yeterince satış yapmıyor ve bu durumda stüdyoda anlaşmazlıklara sebep oluyordu. Sony ise bunlar üzerine başlayan yaprak dökümü ile Stüdyodaki en köklü isminde ayrılması ile beraber Japan Stüdyosunun sonu geldi diyebiliriz. Bakalım Sony nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.


Sony WF1000XM4 kulaklığını tanıttı: Özellikleri ve fiyatıSony WF1000XM4 kulaklığını tanıttı: Özellikleri ve fiyatı
Sony, Çapraz Platform oynamayı desteklediğini belirttiSony, Çapraz Platform oynamayı desteklediğini belirtti

PAYLAŞ