Sony, iPhone kamera teslimatına yetişmekte zorlanıyor - Haberler - indir.com

Sony, iPhone kamera teslimatına yetişmekte zorlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-25 14:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

En iyi kamera sensörü üreticilerinden olan Sony iPhone’lar için kamera üretmeye hız kesmeden devam ediyor. Apple tarafından yapılan yoğun istekler üzerine Sony üretimi 24 saatlik vardiya geçişli çalışma temposuna çekmek zorunda kaldı!

Akıllı telefon pazarında rekabet günden güne kızışıyor. Üretici markalar kullanıcı kazanmak ve ellerindeki kitleyi kaybetmemek için büyük bir çaba sarf ediyor. Kamera sensörü denince ise akla ilk Samsung ve Sony geliyor. Bildiğiniz gibi günümüzde telefon alırken en çok dikkat edilen detay arasında kamerasının kaç Megapiksel olduğu gelmekte. Senelerdir Apple cihazlarına kamera sensörü üreten Sony ise şüphesiz en yoğun dönemini yaşıyor.

Sony yeni teknolojisi ile telefon kameralarını çok daha iyi hale getirecekSony yeni teknolojisi ile telefon kameralarını çok daha iyi hale getirecek

Hem güncel cihazlar, hem de iPhone’lar için kamera sensörleri üreten Sony, Apple satışlarının aniden artmasıyla üretimde ciddi bir kapasite artırımına gitmek zorunda kaldı. Sony’e verdiği siparişleri tedarik ederek daha çok telefon üretmeyi ve kullanıcıların talebini karşılamaya çalışan Apple cephesinde ise işler gayet iyiye gidiyor gibi görünse de tek sorun Sony’nin üretimde yetişememesi. Bu soruna biz çözüm getirmek isteyen şirket iş saatlerini vardiya geçişli olarak 24 saate çıkarmak zorunda kaldı. Ancak Sony’nin gece gündüz kamera üretimine devam etmesi bile talebi tam olarak karşılamış değil.

Sony sensörü üretimi için fabrika açıyor!

Gerektiğinde tatil günlerinde dahi çalışan şirket akıllı telefon markalarına ürettiği kamera sensörüyle büyük bir başarıya ulaştı. Markalardan gelen talepleri karşılayabilmek adına yeni yatırımlar yapan şirket böylece bu alanda ciddi bir büyüme kat etti. Bu yeni iş kolu için 2.5 milyar dolar yatırım yapan şirke 2021 senesinin Nisan ayında açacağı yeni fabrikayla birlikte taleplerin üstesinden kalkabilmeyi hedefliyor.

iPhone kamerası yıllardır beklenilen özelliğe kavuştu

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Sony üretim yönetimi üyesi Terushi Shimizu’den bir açıklama geldi. Üretim yapılan yöntemler düşünüldüğünde şirket olarak en iyisinin üretim kapasitesini arttırmak olduğunu yönünde karar verildiğini açıklayan Shimizu “Talepleri karşılayabilmeyi umsak da istediğimizin dışında bir durum da yaşanabilir. Müşterilerimizden, yetersiz kaldığımız için özür diliyoruz.” dedi.

Sözlerine şirketin kamera üretimine başlamasının telefon üretici şirketler için bir farkındalık yarattığı açıklamasıyla devam eden Shimizu, kullanıcıların artık kameraya çok dikkat ettiğine ve herkesin bu kameralarla fotoğraf ve video çekerek paylaşmak istediğine değinerek bu etkileşimde Sony şirketinin rolünün büyük olduğunu söyledi.

iPhone’larda ToF sensörü olabilir

Bunun yanı sıra gelecek dönemde üretilecek cihazlar hakkında da ip ucu veren Shimizu, Sony’nin ürettiği ToF sensörlerinin iPhone cihazlarında da bulunması adına Apple bir beklenti içinde olduğunu dile getirerek Sony’nin yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu teknoloji ile birlikte kullanıcıların dünyayı üç farklı yoldan göreceğini dile getiren Shimizu, “ ToF için görünmez lazer sinyaller yer alan teknoloji, nesnelere sinyaller gönderiyor. Ardından sinyalin geri dönüş süresine göre mesafeyi hesaplıyor. Bu da mobil kameraların daha iyi portre fotoğraflar çekmesini sağlıyor. Ayrıca mobil oyunlara uyarlanabilecek olan kamera ile birlikte sanal karakterler daha gerçekçi görünüme sahip olacak. Eğer sensör önde kullanılırsa, daha iyi Animoloji elde edilebilecek.” Açıklamasını yaptı.


Sony'nin yeni amiral gemisi delikli ekrana sahip olacakSony'nin yeni amiral gemisi delikli ekrana sahip olacak
iPhone 12 yavaş yavaş netleşmeye başladıiPhone 12 yavaş yavaş netleşmeye başladı

PAYLAŞ